Hírek

2013.07.05. 09:22

Rács mögött van "Jambó", a táskatolvaj

Székesfehérvár - Vádemelési javaslattal adta át a rendőrség O. Roland ügyét az ügyészségnek. A harminc éves sárkeresztúri férfi áruházi parkolókban lopkodta az autók ülésére rakott kézitáskákat.

feol.hu

A fehérvári rendőrkapitányság vizsgálati osztályán dolgozó Juhos Viktória őrnagy zárta le az ügyet, tőle érdeklődtünk a részletekről pénteken, miután előző nap átküldte az aktát a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek.

A férfi módszere az volt, hogy a nagyáruházak parkolóiban a gépkocsiba rakodó vásárlók figyelmetlenségét kihasználva ellopta a kocsi ülésére lerakott kézitáskákat. A nyomozás adatai szerint 2012. januárja és  októbere között összesen 20 esetben sikerült ezt megtennie Székesfehérváron és az ország különböző nagyvárosaiban, például Szegeden, Győrben, Szombathelyen, Miskolcon, Tatabányán és Budapesten-  tájékoztatott a városi kapitányság vizsgáló főtisztje.

Juhos Viktória őrnagy

A férfit az áruházak parkolóiban elhelyezett biztonsági kamerák felvétele alapján sikerült azonosítani. A fehérvári nyomozók jól ismerték, ugyanis  jó néhány büntető eljárás folyt már ellene, és több alkalommal megfordult a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon - tette hozzá Juhos Viktória.

Fotók: rendőrség

A magát Rambónak (pöszesége miatt Jambónak) nevező férfi ellen  tavaly nyáron adtak ki körözést, végül Agárdon fogták el 2012. október 14-én, azóta előzetes letartóztatásban van. Elfogásának nem mindennapi körülményeit így idézte fel Juhos Viktória:- A kollégák egy bejelentés nyomán mentek ki, ami szerint egy férfi furcsán  viselkedik a Ságvári utca egyik háza előtt. O. Roland a rendőröket látva bemenekült a házba, s ott az egyik szobában, az ágyneműtartóban bújt el a drogtól zavart állapotúban. A rendőrök őrizetbe vették és a járásbíróság elrendelte az előzetes letartóztatást.

A nyomozókét követően akkor kezdődik a vizsgáló munkája, amikor a gyanúsított ismertté válik - avat be a szakmai munka részleteibe Juhos Viktória. - Így én a körözés óta foglalkozom a károsultak, tanúk  felkutatásával, a bizonyítékok összegyűjtésével. Ezzel a munkával a héten végeztem. A 20 táskalopás összesen 49 bűncselekményt jelent, mert ha a táskában van bankkártya, személyi okmány, az külön-külön bűncselekménynek számít - mondta az őrnagy.

Jambó ellen kábítószerrel való visszaélés ügyében is folyik eljárás, nem véletlen tehát, hogy rács mögött várja a fejleményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!