Hírek

2016.03.01. 20:39

Párbeszéd kezdődik

Székesfehérvár – Az MSZP elnöke és az MSZP Székesfehérvári Szervezetének elnöke Valódi Magyarország címmel tartott fórumot a megyeszékhelyen.

FMH

Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője első vidéki állomásán –mielőtt felszólalásában rátért volna a következő három év céljaira, feladataira– szót ejtett a„verőlegényekről”, a baloldal salgótarjáni győzelméről és arról is, hogy rendszerváltásra van szükség az oktatásban. Mint mondta, talán az elmúlt másfél év nem volt olyan sűrű, mint ez a hét. A szocialista pártelnök szerint az elmúlt hónapok közvélemény-kutatásaiból világosan látszik, az emberek többsége nem ért egyet a vasárnapi boltbezárással.

–Az a hét ember, akik a választási bizottságban megakadályozták an ép kezdeményezését, áruló – fogalmazott Tóbiás József.

Tóbiás József szerint a kormány ágazati kérdésként kezeli az oktatást, pedig az ország jövőjéről van szó. Márton Roland az MSZP városi elnöke szerint a2016-os költségvetést –amit a szocialisták nem szavaztak meg –7,4 milliárdos hiánnyal fogadták el, ebből minden fehérvárira 75 ezer forint jut. Mint fogalmazott, olyan értékekre, amiket ők fontosnak tartanak, egy forintot nem költ a költségvetés: –Stadion beruházásokra, rendezvényekre, professzionális sporttámogatásokra, sportklubok tömkelegére viszont igen. Felsorolhatatlan mennyi sportpálya épül. Egy bonsai szakkiállításra és vásárra például 20 millió forintot szántak.

Százmilliók mennek el futsal európa bajnokságra, de egyetlen egy forint sem jut a bölcsődei férőhelyek növelésére, az óvodák fejlesztésére. Nem szempont aszociális háló újraszövése sem és az elvándorlás megakadályozása sem: a valaha 110 ezer fős városnak idén 98 ezer alá megy a lakosság száma –magyarázta Márton Roland, majd hozzáfűzte: –A jól képzett, tehetséges fiatalok nem helyezkednek el 90 ezer forintos bérekért. Álláspontja szerint új kapcsolatot kell kialakítani a rendőrséggel is és növelni kell az önkormányzati rendőrök létszámát, támogatni kell a polgárőröket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!