Hírek

2012.10.08. 21:11

Párbajtőr: Világosi Mihályé lett az aranyérem

Székesfehérvár – Immár ötödik alkalommal rendezték meg a Székesfehérvári VSE szervezésében, Fehérvár Kupa néven a pákozdi csata emlékére kiírt országos kadet női és férfi párbajtőrversenyt.

Fejér Megyei Hírlap

A Székesfehérvári Vívó Sportegyesület vezetése, és a jelen lévő vezetők a verseny ideje alatt hosszas és előre mutató megbeszélést folytattak az egyre eredményesebb, az idén már magyar bajnoki címmel is rendelkező fehérvári egyesület jövőjéről. Csampa Zsolt támogatásáról biztosította a vezetést, és a Fehérvár Kupa megrendezésével, annak színvonalával teljes mértékben elégedett volt.

A verseny délelőttjén a lányok, amíg délután a fiúk küzdöttek meg a nyolcas döntőbe jutásért. A Székesfehérvári VSE sportolói közül Méhes Hajna Csilla és Magyari Réka jutott be a nyolcas döntőbe. A versenyt végül Szabó Viktória, a Szombathelyi Vívóakadémia versenyzője nyerte meg, a második helyen Csoknyai Lilla, a Vasas versenyzője, a harmadik helyen pedig Tkálecz Virág, úgyszintén a Vasas versenyzője végzett. A negyedik helyen a székesfehérvári Méhes, az ötödik helyen pedig Magyari követte, akiknek nem sikerült az éremszerzés, hiszen a jelenlegi magyar élmezőny jelen volt a viadalon.

Délután szép számban a fiúk kötöttek be a pástokra. A Székesfehérvári VSE versenyzői közül, a korosztályos ranglistán előkelő helyet elfoglaló Világosi Mihály nagy reményekkel vágott neki a küzdelemnek. A döntőbe jutás megerőltetés nélkül, szinte simán sikerült, mint csapattársának, Mucs Mihálynak is. Mucs nehéz ellenfelet kapott, és nagy küzdelemben egy tussal maradt alul, így nem került a legjobb négy versenyző közé. Világosi viszont a döntőig menetelt, és ott összekerült a Mucsot verő Müller Rolanddal, a Balaton versenyzőjével. Világosi végül a döntőt 15-10-re megnyerte, és ezzel elhódította a kupát. Mucs a nyolcadik helyen végzett. A harmadik helyet Szabó Ádám, a Balaton kitűnő versenyzője szerezte meg.

A támogatónak köszönhetően sok értékes különdíj is kiosztásra került, így a győztes versenyzők edzői is jutalomban részesültek.
– A színvonalas mezőnyben elégedett vagyok versenyzőim teljesítményével. Világositól a győzelmet vártam. Mucsot is dobogóra esélyesnek tartottam, de neki nem kedvezett a sorsolás, a döntőt vívó versenyzőtől kapott ki a négy közé jutásért. A két, az éremről lemaradt női versenyző miatt kicsit bosszankodtam, ám jó volt látni felszabadult, örömteli versenyzésüket. Hozzáteszem, hogy a mezőny igen erős volt – értékelt Szabados Zsolt vívóedző.
Világosi Mihály aztán a korosztályos budapesti Világkupán is bizonyított: 25 nemzet 177 indulója közül a dicséretes 38. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!