13°
16°
13°

Pár háznyira lakott, mégis hagyta éhen halni a legjobb barátját (+18) – frissítve

Kápolnásnyék - Még el sem ült a deteki, videón is megörökített kutyakínzás, majd a napokban történt kutya lenyilazások nyomán kelt országos felháborodás, vasárnap egy újabb eset borzolta a kedélyeket. Egy német vizsla végzetesen lesoványodott és megfagyott tetemére bukkantak járókelők. Megrázó fotók következnek.

Egy fiatalember tett bejelentést, hogy sétáltatott kutyájával egy nyaralóövezeti részen fekvő portán, félreeső kennelben halott kutya fekszik. A megfagyott holttest mellett három vizes vödör, üresen, illetve befagyva, üres etetőtál és rengeteg fagyott ürülék tanúskodott az enyhén szólva nem megfelelő tartás körülményeiről.

Az országosan működő Állatvédőrség megyei illetékesétől, Schreiter Katalintól kapott információink szerint a hétfői rendőrségi helyszínelést követően a járási állatorvos megbízottjaként érkező hölgy mégsem rendelt el boncolást és az állatvédők sem végezhették azt el. Az alig néhány ingatlanra élő tulajdonos a tetemet a vizsgálat lezárulta előtt elszállította a helyszínről. Annyit mondott, az állat már két hete beteg volt, az Állatvédőrség munkatársát is úgy tájékoztatta, elvitte orvoshoz e beteg ebet, de az orvos nevére, rendelési helyére sem emlékezett. Mint vadász, több kutyát is tart, a kutyára az ember legjobb barátjaként tekint, így egyelőre nincs magyarázat arra, német vizslája hogyan kerülhetett olyan állapotba, amely végül a szörnyűséges halálához vezetett. Korábban a férfi az állatvédők kérdésére úgy nyilatkozott, két hónapja találta a kutyát, ám később régi hűséges vadásztársaként beszélt róla. A kérdésre, miért hagyta holtan a kennelben eltemetés helyett, a tulajdonos azt mondta, a fagyott földbe nem tudott sírt ásni.

A legnagyobb közösségi oldalra is felkerült fotók valóban szörnyű állapotokat mutatnak: a kutyus nem csak éhezhetett, de nagyon fázhatott is a nyitott ketrecben. Bár egy kis összetákolt ólja volt a kennelben, abban a közismerten fázós, rövid szőrű kutya fekhelye nem volt megfelelően bélelve az időjárás viszontagságai ellen..

Fotók: Állatvédőrség

Az ügyben a nyomozás hivatalból megindult. Lapunk megkereste az illetékes rendőrkapitányságot és a tulajdonost is, amennyiben válaszolnak, a cikket frissítjük.

Vasárnap még egy tisztázatlan, furcsa kutyás eset történt a Velencei-tó déli partján. Egy zaklatottan viselkedő férfi több verziót adott elő a történtekről a helyszínen: ebben szerepelt, hogy a jeges vízbe ugrott öngyilkossági szándékkal, előtte azonban bedobta kis testű keverék husky kutyáját. Másik verziója szerint a kutya beesett és tulajdonképpen ő akarta kimenteni.  A mentősök a kutyát állatvédő szervezetnék helyezték el, ám a férfi másnap jelentkezett a kutyáért és hazavitte gárdonyi otthonukba. Az Állatvédőrség illetékese elmondta még: egyre több állatkínzással kapcsolatos ügyre derül fény, ám mivel az emberek ezzel tisztában vannak, a valós eseményeket igencsak nehéz később a vizsgálat során kideríteni.

Érdeklődésünkre a rendőrség illetékesétől kedd délután az alábbi információt kaptuk: a  kérdéses ügyben a Gárdonyi Rendőrkapitányság ismeretlen tettessel szemben állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt nyomozást rendelt el. Tekintettel arra, hogy az eljárás folyamatban van, a rendőrség jelenleg további információt nem kíván közölni.


Legolvasottabb

1
„Lecsóőrültek” a trónon, megkoronázták a lecsókirálynőt
2
Halálos baleset történt a Váli-völgyi pihenőhelyen
3
Autótűz Székesfehérváron
4
Ittasan vezetett, átszakította a szalagkorlátot
5
Így parkoltok Ti, Fejér megye!
V. Varga József
vb-selejtező / 17 perce
A dánok egy félidőt hagytak női labdarúgóinknak
A magyar női labdarúgó-válogatott Gyirmóton 6-1-re kikapott az Európa-bajnoki ezüstérmes dán csapattól a világbajnoki selejtezősorozat első mérkőzésén kedden.
Gyász
*JAMRIK ISTVÁN* 55 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni polgári búcsúztatása a Béla úti temetőben 2017. szeptember 21-én, csütörtökön 13 órakor lesz.
*JAMRIK ISTVÁN* 55 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni polgári búcsúztatása a Béla úti temetőben 2017. szeptember 21-én, csütörtökön 13 órakor lesz.
/"Megállt a szív, megállt a kéz, nincsen szó az ajkadon. Szívünkben örökké élsz, mert szerettünk nagyon . . ."/ Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *MIKLÓS JÓZSEFNÉ* *szül. Varga Anna* Seregélyes-Szőlőhegyi lakos 77 éves korában elhunyt. Temetése 2017. 09. 21-én 14 órakor lesz a Seregélyes-Szőlőhegyi temetőben. A gyászoló család
/"Hirtelen mentél el, köszönni sem tudtál, örökre lecsuktad csillag szemed. Vigyázunk az álmodra, te csak aludjál! Kedves szerettünk, Isten veled!"/ Mély fájdalommal tudatjuk, hogy édesanyánk *FEHÉR ANNA* 2017. szeptember 6-án, 65 évesen elhunyt. Szeptember 22-én a Fecskeparti temetőben 12 órakor búcsúzunk tőle. Gyászolják: gyermekei Gábor, Ani, unokái Richi, Szandu és veje Bala, valamint rokonai és barátai
/"Nem az a fájdalom, melytől könnyes a szem, hanem amit a szívünkben hordozunk némán, csendesen."/ Fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy *FÜLÖP KÁLMÁN* agrármérnök szabadbattyáni lakos, hosszú betegség után 2017. augusztus 31-én elhunyt. Szűk családi körben búcsúztunk el tőle. A gyászoló család
/"Nem az a fájdalom, melytől könnyes a szem, hanem amit a szívünkben hordozunk némán, csendesen."/ Fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy *FÜLÖP KÁLMÁN* agrármérnök szabadbattyáni lakos, hosszú betegség után 2017. augusztus 31-én elhunyt. Szűk családi körben búcsúztunk el tőle. A gyászoló család
/"Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, Pihen a kéz, mely értünk dolgozott, Számunkra te örökké élni fogsz, mint a csillagok."/ Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *LAURINYECZ FERENCNÉ* *(Marika)* életének 79. évében örökre megpihent. 2017. szeptember 23-án 11 órakor az Agárdi temetőben veszünk tőle végső búcsút. Drága emléke szívünkben örökké él! A gyászoló család
akár a szimfónia / 29 perce
Október elejétől új darabbal hódít a Thália Színház
Vál-völgyi kalandok / 53 perce
A felcsúti kisvasúton utazott az EP-delegáció
Zsohár Melinda
filléres praktikák / 1 órája
Ragyogni fog otthona ezektől a természetes tisztítószerektől
Diófa / 1 órája
Vandál csonkítás vagy szakszerű gallyazás történt Sárpentelén?
Farkas Andrea
különlegességeket kóstolhatnak / 2 órája
Temérdek finomság várja a nyíregyházi fesztiválra látogatókat
Foci / 2 órája
A megyei III. osztály e heti meglepetése a Söréd győzelme a listavezető otthonában
Káldor András