Hírek

2017.06.12. 14:31

Palotavárosi kamaszverés: jövő héten ítélet várható

SZÉKESFEHÉRVÁR - A Székesfehérvári Törvényszék sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint a hétfő reggeli tárgyalást követően jövő héten a perbeszédekre és az ítélethozatalra is sor kerülhet első fokon annak a három felnőtt és két fiatalkorú elkövetőnek az ügyében, akiket az ügyészség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádol.

Kocsis Noémi

E szerint a vádlottak 2015. május 30-án este  a Palotaváros egyik parkjában ittas állapotban két kiskorú személyt közrefogtak és egyiküket az egyik fiatalkorú vádlott ököllel arcon ütötte. Hármójuk továbbment a Széchenyi utca felé, s ott is nekiestek három fiatalnak, közülük ketten könnyebben sérültek, egynél viszont fennállt a későbbi súlyos sérülés kialakulásának veszélye. A garázda csoport ezután újra egyesült, s a Sziget utcában egy 13 fős fiú-lány társaságba kötöttek bele, először csak beszólogattak nekik, majd kámzsákat és maszkokat vettek magukra, viperával fenyegetőztek és fenyegették az egyébként szórakozni induló fiatalokat. Közben azt kiabálták: „Sieg Heil!” és német náci indulókat énekeltek. Többeket lökdöstek, bántalmaztak, a csoport egy tagja ennek következtében 8 napon túli sérüléseket szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!