Hírek

2013.09.16. 17:25

Ovizsaru, aki segít, válaszol, ajándékoz

Velence – Az ovizsaru hétfői állomása a Meseliget óvoda volt. A gyerekek lelkesen válaszoltak a rendőrök kérdéseire.

Kovalcsik Katalin

Élmény hallgatni, ahogy az apróságok előadják, miként találkoznak a rendőrrel, tudják-e milyen ruhában vannak? Ismernek-e szabályokat, amelyeket be kell tartani az oviban, az úton, bárhol a világban? A Meseliget óvoda Süni csoportjának apróságai bátran válaszoltak a vendégek kérdéseire. A foglalkozás végén pedig még ajándékot is kaptak.

Az ovizsaru program része a rendőrségi bűnmegelőzésnek, megismertetik a családok apróságait az egyenruhások mindennapi tennivalóival. A Meseliget oviban a kérdésre, miben utazik a gyerek a kocsiban, azonnal válaszolt Reiter Zotmund. Ilyen és ehhez hasonló kérdések hangzottak el ma reggel a foglalkozáson, amelyet Galgóczi Ildikó hadnagy és Lőrincz Levente zászlós vezetett. Mindketten a Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai, akik nem először találkoznak az ovisokkal.

A kérdések általában a szabályos kerékpározás, a személykocsiban való utazás, a gyalogos közekedés körül forognak, de az is szóba kerül, vajon tudják-e a kicsik, hogy milyen számon kell segítséget kérni a rendőrtől, ha szükséges. A mi a rendőr feladata kérdésre záporoztak a válaszok. Elkapja a betörőt, ellenőrzi, ki megy gyorsan a kocsival, intézkedik a balesetnél. A hogyan kerékpározzunk tudakozásra Vincze Ambrus keze lendült a magasba, aki megkapta „élete első kétkerekű biciklijét”.

Többen tudták, mire való a fényvisszaverő mellény, milyen lámpákat kell felszerelni a kerékpárra. A mit kell tenni, ha mondjuk egy nagyáruházban elveszti valaki az anyukáját feltevésre, Purnhauser Benedek kivágta, először kiabálni! Zsongott, válaszolt az egész csoport, majd örültek a Rosszcsont Ricsinek, Rendőr Robinak, a báboknak. Velük a későbbiekben is téma lesz a biztonság, a szabályok ismerete, a játékos tanulás közlekedésről, viselkedésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!