Hírek

2014.01.09. 16:45

Öt csaló, 94 sértett

Székesfehérvár - A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be 5 vádlottal szemben, akik 94 sértettet csaptak be.

Zsigó Ferenc

Az ügy első rendű vádlottja fogyasztói csoportok szervezésére irányuló valótlan tevékenységet folytatott annak érdekében, hogy a csoportba belépő személyeket megtévessze. Valós célja nem a tagoktól előtakarékosság címén összegyűjtött pénzösszegek szerződés szerinti visszaosztása volt, hanem kizárólag az átvett pénzösszegek megszerzése és saját céljaira történő felhasználása. A vádlott annak ellenére kezdett fogyasztói csoportok szervezésébe, hogy a fogyasztóvédelemről szóló törvény rendelkezése szerint fogyasztói csoport 2014. január 1. napjáig nem hozható létre. Négy társával akik jutalék fejében szervezték a csoportot 94 embertől összesen 15,5 millió forintot csalt ki. Az ügyészség az első rendű esetében végrehajtandó, a többi vádlott esetében végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetést indítványoz - tájékoztatott Jászberényiné Király Teodóra főügyészségi szóvivő.

 

Címkék#csalás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!