Hírek

2013.01.07. 15:27

Ösztöndíj tehetséges fehérvári fiataloknak

Öt pályázónak ítélt oda ösztöndíjat a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány azzal a céllal, hogy támogassa tevékenységüket. A díjazottakat hétfőn köszöntötték a Városházán.

Miskei Anita

Öt tehetséges fiatalt köszöntött hétfőn a Városházán Laufer Tamás, a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány elnöke, Lehrner Lóránt elnökségi tag, valamint Cser-Palkovics András polgármester. 



- Napjainkban nagy jelentősége van a tehetséges fiatalok támogatásának, az alapítvány ennek lehetőségét igyekszik megteremteni, s bízunk abban, hogy ez egy hosszú tradíció kezdete - hangsúlyozta Laufer Tamás. Úgy fogalmazott, mindent meg kell tenni, hogy képezzék, bátorítsák, s itthon tartsák a tehetséges fiatalokat. Ezt célozta az ösztöndíj program  is, melyre tizenkilenc 18 és 25 éves kor közötti fiatal nyújtotta be pályázatát.  A program keretösszege véges, sok szempontot figyelembe vettünk a támogatott fiatalok kiválasztása során. A programra 2 millió forintot különítettünk el, ami kategóriánként két-két fiatal támogatását teszi lehetővé havi 30 ezer forinttal 12 hónapon keresztül - mondta. Cser-Palkovics András hozzáfűzte, reméli, magánemberek, cégek is felismerik, milyen fontos a tehetségek felkarolása, s lehetősvé teszik a további támogatást is. Hisz cél, hogy a sikeres fiatalok fehérvárinak vallják magukat, s mindinkább részt vegyenek a városi programokban - tette hozzá. Végül köszöntötték a sport, tudomány és művészetek terén sikeres fiatalokat. Kordován Brigitta sportolót  Vörös Janka zenész, Kovács Mátyás, aki a kutatások terén eredményes, Szabó Krisztián sakkozó és Szabó Dániel Ferenc ösztöndíjas,  zenei munkásságához kért támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!