Hírek

2013.08.20. 15:45

Fehérvári politikusok a kormányülésen elhangzottakról

Székesfehérvár - Az autópálya mellett épülhet meg várhatóan Fehérvár új, multifunkcionális rendezvénycsarnoka.

Házi Péter

- Minden fehérvári nevében köszönetünket fejezzük ki a kormánynak, hogy a város számára fontos kérdésekben sikerült pozitív döntéseket hozni - mondta kedden, sajtótájékoztatón Vargha Tamás országgyűlési képviselő, aki a megyei kórház helyzetével kapcsolatban kifejtette, ígéret született arra, hogy megemelik a teljesítményvolumen korlátot. Ha egy kórház átlép egy bizonyos, általa ellátott betegszámot, akkor e szint fölött az állam a gyógyítást nem finanszírozza. E keretszám növelése jelentős segítség lesz.

A fehérvári Fűtőerőmű ügyében Varga Mihály miniszter tárgyal majd a várossal. Egyelőre nem lehet pontosan tudni, de nagyjából 2-3 milliárdba kerül majd a 2004-ben privatizált és 2012-ben felszámolás alá került cég visszavásárlása. Cser-Palkovics András a Romkerttel kapcsolatos döntés fontosságát hangsúlyozta: egy kormányhatározat készül a méltó kialakítás konkrét lépéseiről, ezzel a koronázótemplom ügye össznemzeti üggyé vált. Kérdésünkre, hol épülhet meg az új, multifunkcionális rendezvénycsarnok, elmondta, a fővárosból, a Balaton felől is jól megközelíthető helyen, így például az M7-es autópálya térségében szeretnének helyet találni annak.

Brájer Éva országgyűlési képviselő, egyben Maroshegy képviselője pedig a kormány azon döntését emelte ki, hogy várhatóan biztosítanak forrást a Gárdonyi Géza Művelődési Ház felújításához, valamint a Dunafém-Maroshegy SE műfüves pályájának kialakításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!