Hírek

2017.09.03. 20:20

Ősszel kezdik az új iskolaszárnyat Martonvásáron

MARTONVÁSÁR - Infrastruktúra fejlesztésre, építésekre fordít 800 millió forint kormányzati támogatást a kisváros, s az öt éve várt csatornabővítés is megkezdődik.

Zsohár Melinda

A Rákóczi és az Ady-Vasvári utcákban az utolsó simításokat végzik az építők, a járdák, az útburkolat, s a kiemelt kereszteződés elkészülnek a Magyar népdal napjára, tájékoztatott Szabó Tibor polgármester. A 800 millió forintos kormányzati támogatásból 110 milliót fordítanak az utakra. A Pannónia szíve turisztikai programban készülő kerékpárút Tordas-Gyúró közötti szakaszát már használják a biciklisek, Martonvásár szőlőhegytől Tordas határáig még hibádzott 400 méternyi rész. 6 millió forint költséggel ez is kiegészül. A sportközponthoz 5 millió forintból megépült az ezer négyzetméternyi parkoló.

Szabó Tibor polgármester

Az áremelések ellenére eredeti áron sikerült megegyezni a kivitelezőkkel kilenc új osztályterem, azaz új iskolaszárny építésében, mondta el a polgármester. A 320 millió forintos beruházás hamarosan indul, a jelenleg még a járási hivatalban működő, hat tantermet jövő szeptembertől kiválthatják így. Martonvásáron sok a gyermek, fiatal családok érkeznek a városba. Az utóbbi évek alatt felépült családi házas lakópark és az erdőháti településrész csatornázására is sor kerülhet. Martonvásár, Tordas, Gyúró és Ráckeresztúr kibővített, korszerű csatornahálózata elkészül tavaszra, valamint megújul az utóbbi településen található teljes szennyvíztisztító-rendszer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!