Hírek

2017.06.25. 16:02

Országos második helyezettek a pázmándi önkéntes tűzoltók

SZÉKESFEHÉRVÁR - A megyeszékhely adott otthont a hétvégén a Magyar Tűzoltó Szövetség által szervezett VII. Országos Hagyományos Tűzoltóversenynek. Megyei siker is született.

S. Töttő Rita

Hetedik alkalommal rendezték meg a Bregyó-közi Sportcentrumban az Országos Hagyományos Tűzoltóversenyt, melyen ezúttal  huszonnyolc csapat, azaz négyszáz önkéntes tűzoltó vett részt. A verseny fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke volt, Mészáros Attila, Fehérvár alpolgármestere pedig a várost képviselte a vasárnapi zárórendezvényen.

A versenyen két számban mérték össze tudásukat a tűzoltók: kismotorfecskendő-szerelésben és   váltófutásban kellett jeleskedni. A legjobb női és férfi csapatok lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek a négyévente megrendezendő Tűzoltó Olimpián – amely ezúttal  idén júliusban lesz Ausztriában. Fejér megyéből a pázmándi önkéntes tűzoltók vettek részt a megmérettetésen, mégpedig  három csapattal. Közülük a legeredményesebb raj saját kategóriájában országos második helyezett  lett. Az olimpián ezúttal Vértessomló, Kőszeg, Tótkomlós, valamint Dorog csapatai vesznek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!