Hírek

2017.07.03. 18:05

Országos értekezlet

Székesfehérvár ad otthont a Pedagógusok Szakszervezete kihelyezett országos vezetőségi értekezletének.

FMH-információ

Több mint ötven pedagógus gyűlt össze a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltség székesfehérvári képzési központjában, ahol a Pedagógusok Szakszervezete háromnapos kihelyezett országos vezetőségi értekezlete zajlik. Mint arról Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke tájékoztatást adott, az ülés fő feladata az elmúlt tanév értékelése.

Elmondta, hogy itt Székesfehérváron a kollégák jó példát fognak látni a tankerülettel és az önkormányzattal való együttműködésre, hiszen mind a kettővel nagyon jó a kapcsolata a helyi szakszervezetnek.

Ennek során tett említést az önkormányzatnak nemrég átadott Eötvös József-emlékplakettről is, amely a szakszervezet elismerése azon önkormányzatok felé, akik nagy hangsúlyt fektetnek az oktatásra. Hozzátette, a következő napokban az értékelésen túl a jövő évben körvonalazódó változásokról is szót ejtenek majd.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere elmondta, folytatódik ebben az évben is az Ybl Miklós fejlesztési program az intézmények tekintetében - köztük több iskola felújítása -, melynek összege ebben az évben több mint egymilliárd forint.

Majd arról a kezdeményezésről is szólt, mely szeptemberben indul a városban. Digitális oktatási központot hoztak létre mintegy 250 ezer forintos beruházás révén. Ezzel a céljuk, hogy a gyerekek iskolai órákon keresztül, teljesen ingyen találkozhassanak a legújabb digitális technológiákkal. Így minden 7. és 10. osztály ebben részt fog venni a városban. Ennek a párja, egy szintén ingyenes továbbképzés a tanárok részére.

Bedi Andrea, a Székesfehérvári Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese elmondta, hogy a Székesfehérvári Tankerületi Központ illetékességi területe öt járási területre terjed ki, és országos viszonylatban a harmadik legnagyobb központ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!