Hírek

2006.02.26. 09:03

Oroszország egész déli részét megfertõzheti a madárinfluenza

Moszkva (MTI/AFP) - A rendkívüli helyzetek minisztériumának szakértõi attól tartanak, hogy hamarosan az Oroszországi Föderáció egész déli térségét sújthatja a madárinfluenza - jelentette a betegség elleni küzdelmet összehangoló moszkvai központra hivatkozva az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség.

Mórocz Zsolt

- Megnõtt annak a valószínûsége, hogy a madárinfluenza elterjed a föderáció déli térségében, és megbetegíti a baromfiállományt  - jelezte a központ.

rn

A dél-oroszországi szövetségi régió, amely 502 ezer négyzetkilométeres területével Franciaország nagyságával vetekszik, a kaukázusi köztársaságokat (Adigeföldet, Dagesztánt, Ingusföldet, Kalmükföldet, Kabard-Balkárföldet, Karacsáj-Cserkeszföldet, Észak-Oszétiát és Csecsenföldet), valamint Asztrahán, Krasznodar, Rosztov, Sztavropol és Volgográd térségeit foglalja magában.

rn

 Az orosz mezõgazdasági minisztérium szerint madárinfluenzás eseteket hat déli közigazgatási egységbõl jelentettek (Dagesztánból, Kalmükföldrõl, Csecsenföldrõl, Krasznodarból, Sztavropolból és Kabard-Balkárföldrõl). Az elsõ négy területen baromfikat, a második kettõben vadmadarakat fertõzött meg a betegség vírusa - számolt be az Interfax orosz hírügynökség. A legtöbb megbetegedést - 17 nyilvántartásba vett góccal - Dagesztánban észlelték, amit Krasznodar térsége követ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!