Hírek

2012.11.07. 08:43

Öregdiákok a színen

To be, or not to be, this is the... nem, azt hiszem, ez nem kérdés. Egy ilyen iskolának, mint a Vajda, joga van az élethez! A hatvanéves intézmény már rengeteget bizonyított az évek során és garantáltjuk, hogy még fog is. Bicske szemtanúja lesz még gigászi rekordkísérleteknek, óriás koncerteknek, és ki tudja még minek?

Fejér Megyei Hírlap

Azonban idén, a gimnázium 60. születésnapján nem a létigazolás lesz a cél, hanem az ünneplés és az ajándékozás! Az iskola tanári kara és a diákság közös elhatározásaként idén minden jóságot, gondoskodást visszafizet a Vajda, minden rendezvény tartogat majd egy pillanatnyi nosztalgiát, fiatalságot, vagy egyszerűen féktelen reményt, örömet   szeretetet.

 A rendezvénysorozat első eseménye, a Gála 2012. október 26-án került megrendezésre a volt és jelenlegi tanulók nagy örömére. Az este nem csak a maga nemében volt színvonalas; akinek volt alkalma részt venni rajta, valóban értékes három órát kapott cserébe. A műsor szórakoztató volt mind a nyugdíjasoknak, mind a gyerekeknek, és természetesen a köztük lévő korosztályok is találtak kedvükre való produkciót.



 A rendezvény elején Karádi Imre címzetes igazgató úr beszédét hallgathattuk végig. Imre bácsi, aki 28 évig vezette a Vajdát, mesélt azokról az időkről, amikre mi már nem emlékezhetünk, de az iskola jövőjét is épp oly színesen festette elénk, amit még elképzelni is alig tudunk. Bár a korok változnak, a cél és az együttműködés, úgy tűnik  - és reméljük  - örök. Beszédét vastaps koronázta, amit még  maga is csak hosszú percek után tudott lecsillapítani.

Ezután a jelenlegi igazgatónő, Nagy Izabella Melinda folytatta a köszöntések sorát bámulatos szófordulataival. A beszéd tömörebben, de annál változatosabban és élénkebben mesélt az intézményről és a tervekről; arról, hogy együtt mi mindent tudunk és fogunk megtenni azért, hogy a gimnázium jelene és jövője a dicső múltnak ne csak a folytatása legyen, de több annál. Konkrétan, hogy a diákság, a tanári kar, a szülők, sőt, talán a város közreműködésével egy országos hírű, virágzó, erős iskolát alkossunk. Az igazgató beszédét hallgatva el is tudtuk hinni, hogy képesek vagyunk rá... és ha a Vajda valamit elhisz...

A szívhez szóló beszédben újabb hatvan évben reménykedett az iskola jövőjét tekintve, de a néhány éve indult fejlődést látva, bátran kívánhatta volna ennek a kétszeresét is a nagyszerű intézménynek. Végül Mátrahalmi Tibort hallgathattuk meg Fejér megye képviseletében, aki szintén a szívén viseli a Vajda sorsát. Büszke arra, hogy az iskola megmutatta, a vidék épp annyit, sőt, néha többet ér, mint az elit fővárosi gimnáziumok. 

 A biztató és a jövő felé figyelő, de a kedves emlékeink felé is forduló, nosztalgikus beszédek után következett a várva-várt műsor. Először a volt diákok műsorcsokrát hallgathattuk meg, akik egytől-egyig briliáns produkciókkal szerepeltek. A műsor lezárásaként a Mányi Vadvirág Mazsorett Csoportot csodálhatta a közönség.

Vigyikán Villő, 10.A,
Vajda gimnázium, Bicske

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!