Hírek

2016.03.07. 12:26

Órákon át szenvedett még a kilőtt kutya (megrázó fotók)

Seregélyes – Órákon keresztül szenvedett, miután vélhetően egy lövéstől leszakadt a lába – a kutyát a szőlőhegyen találták, szeretnék tudni, ki a tettes.

S. Töttő Rita

Borzalmas látvány fogadta az állatvédőket a minap, amikor kimentek Seregélyesre, a szőlőhegyre, ahová egy telefonos bejelentés alapján érkeztek: az ott talált kutya jobb első lába félig le volt szakadva, csak az inak és a bőr tartotta a teste ép részéhez.

- Átraktuk szerencsétlent a kocsiba, s elvittük azonnal állatorvoshoz, akik megállapították, hogy nem gázolás, hurok vagy csapda okozta a láb leszakadását, hanem valószínűleg lövedék téphette meg ennyire – árulta el a feol.hu-nak Bíró Zsolt, a Fema Állatmentő Egyesület vezetője. A nagytestű fekete eben azonnal életmentő beavatkozást végeztek, s úgy tűnt, az operáció sikerült is. Ám az állat később mégis elpusztult.

- Nagyon le volt gyengülve a szervezete, rengeteg kullancs is volt benne, így a babéziafertőzés lehetősége is fennállt – tudtuk meg. A kan kutya, mint kiderült, több mint egy hónapja szökött el, s volt benne regisztrált chip, amelyben a tulajdonosok már azt is feltüntették, hogy kedvencük elveszett és nagyon várják haza. – Amikor felhívtuk őket, és elmeséltük a történteket, nagyon le voltak sújtva. Nagyon megrázták őket a hallottak, s amikor azt is megtudták, hogy kutyájuk elpusztult, letörtek – mondta az állatvédő, aki szerint a kutyán látszódott az egy hónapnyi kóborlás, így azt sem tartja lehetetlennek, hogy az eb, éhségét csillapítandó, már vadat akart hajtani az erdőben.


– A vadászati törvény ilyen esetben lehetővé teszi a vadász számára, hogy kilője a kutyát. Nem tudni, hogy ebben az esetben is ez történt-e vagy egy félrement lövés okozta a sebesülését – tette hozzá Bíró Zsolt, aki ettől függetlenül hangsúlyozta: de bármelyik is volt, annak, aki kilőtte, meg kellett volna győződnie róla, hogy a kutya elpusztult-e. Ám ebben az esetben senki nem ment oda hozzá, hogy megnézze, szenved-e még vagy kimúlt. Ez a kutya ugyanis még hosszú órákon keresztül kínlódott a leszakadt lábával az erdőben. Az állatvédők épp ezért hamarosan megteszik a feljelentést állatkínzás gyanúja miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!