Hírek

2017.07.18. 08:08

Városházi anziksz vihar után - Két új képviselő tette le az esküt

ABA A képviselő-testület július 6-ai ülésén letette az esküt a két új képviselő, Füzi Zoltán és Mogyorósi Istvánné, akiket a polgármester a megüresedett, közbiztonsággal és Belsőbáránddal kapcsolatos feladatokat ellátó tanácsnoki, illetve a pénzügyi bizottsági tagsági tisztségre javasol.

V. Varga József

Meglehetősen viharosan teltek az elmúlt hónapok a városban, a történésekről rendszeresen beszámolt lapunk. A képviselő-testület egyhangú szavazással fegyelmi büntetést szabott ki a polgármesterre, a korábban a település kasszájából szabálytalanul felvett csaknem 10 millió forint miatt. Három képviselő az elöljáró elmozdítása érdekében közigazgatási bírósági per elindítását kezdeményezte, de javaslatuk nem kapott többséget. Két képviselő lemondott választott tisztségéről, mert megfogalmazásuk szerint a továbbiakban nem tudnak egy asztalnál ülni a város első emberével.

Amint a napokban megtudtuk: a városi grémium júliusi ülésén letette az esküt a két új képviselő. A testület jelenleg így fest: Kossa Lajos polgármester, Takács Zoltán alpolgármester, Bor József Dezső, Fábián Judit, Füzi Zoltán és Mogyorósi Istvánné (mindketten új képviselők), Pukliné Tündik Tünde.

– A „reptéri” ingatlan értékesítésére vonatkozó szerződést június 28-án aláírtuk Székesfehérvár Önkormányzatával, s a vételár június 30-án megérkezett önkormányzatunk számlájára – mondta el a Fejér Megyei Hírlapnak Kossa Lajos polgármester.

Kossa Lajos polgármester (j), Pukliné Tündik Tünde képviselő és Takács Zoltán alpolgármester

Fotó: V. Varga József

– A napokban, az utolsó részleteket kifizetve, lezártuk az adósságrendezési eljárást, valamint stabilizáltuk az önkormányzat és a kistérségi járóbeteg-szakellátó központ működését – folytatta. – Ugyanezen időszakban, a sikeres top-os pályázatainkhoz kapcsolódóan megkötöttük a támogatási szerződéseket, és a támogatási összegek is megérkeztek a számlánkra. Így a közbeszerzések lefolytatását követően azonnal indítani tudjuk az óvoda felújítását, a bölcsőde megépítését, az abai orvosi rendelő, valamint a bodakajtori közösségi ház és orvosi rendelő épületének energetikai korszerűsítését.

A város további beruházások végrehajtását is tervezi, amelyek előkészítése folyamatban van, és legkésőbb az év végéig be szeretnék fejezni. Ezek: az általános iskolánál a járda felújítása, a művészeti iskolánál plusz tanterem és étkezde kialakítása, a gimnáziumnál kapu és kerítés készítése, az idősek otthonánál a térköves bejáró helyreállítása, a belsőbárándi közösségi ház és orvosi rendelő külső-belső felújítása, valamint új ravatalozó megépítése. Több esetben közösségi felajánlások is érkeztek pénz és munka formájában, erre természetesen számítanak a továbbiakban is.

– Még júliusban rendezzük az önkormányzati cégeink jogi és anyagi helyzetét is, és ezt követően teljes erővel a Sárvíz technológiai park és a meglévő termálvízre alapozott gyógyító központ megvalósítására, valamint az évek óta húzódó szennyvíz-per számunka sikeres lezárására tudunk koncentrálni – emelte ki a polgármester.

Örülnek, hogy a Székesfehérvárral létrehozott egyezséggel hozzájárulhatnak a kormányzati támogatással megvalósuló, az egész térség jövőjét meghatározó Börgöndi reptér és ipari park fejlesztés elindításához, és minél gyorsabb megvalósulásához.

– Köszönöm Aba közösségének, hogy a próbatételek során, az igen nehéz időkben is higgadt és bölcs maradt, és sikerült bizonyítanunk, hogy a szelídség, a szeretet és a hit erejével le lehet győzni a rosszindulatot – tette hozzá Kossa Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!