Hírek

2016.03.25. 19:40

Feloszlatta magát a település önkormányzata

Szabadegyháza – A péntek esti ülésén feloszlatta magát a település önkormányzata, így időközi választás lesz.

Tribolt Lajos

A szabadegyházi önkormányzat négy tagja kezdeményezte a testület önfeloszlatását. A tegnapi rendkívüli ülés egyetlen napirendje a Dókáné Szaniszló Krisztina, Szaniszló Attila, Szegi Ferenc és Szeipné Dérfi Márta képviselők javaslata volt. A csoport nevében utóbbi indokolta a javaslatukat. Eszerint nem tudnak és nem is akarnak a továbbiakban együtt dolgozni a polgármesterrel. Később lakossági kérdésre elhangzott, hogy bizonyos ügyekről késve értesültek. Ilyennek nevezve az orvos foglalkoztatása körüli ügy egyes részleteit. Ezt követően minden képviselő mondott néhány szót. A tanácsterem szinte megtelt az érdeklődő lakossággal. A polgármester a működési szabályzat vonatkozó részének felolvasása után megadta a szót nekik. A legtöbben a feloszlatás ellen beszéltek. Volt, aki azt mondta, ha nem tudnak együttműködni, le is mondhatnak.

Szóbakerült, hogy az időközi választásra fordítandó 0,8-1,0 millió forintnak lenne helye közösségi célokra is.

Volt, aki értetlenkedett, hogy a mostani elégedetlenkedők miért nem a választáskor fogalmazták meg kételyeiket, hiszen az előző ciklusban is együtt dolgoztak Egriné Ambrus Andrea polgármesterrel, aki akkor jegyző volt. Több hozzászólásból kitűnt, a helyiek úgy vélik, az ügyek hátterében az áll, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő praxis sorsa hogyan alakuljon.

A polgármester a szavazás előtt elmondta, hogy az ő irányítása alatt nem kellett hitelt felvenni az önkormányzatnak, sőt az előző évet több száz milliós összeggel zárták. A település fő utcájának felújítása hamarosan befejeződik, elkészült a temetőhöz vezető járda, Pályáznak az iskola felújítására, ha nem nyernek, akkor saját erőből részletekben oldják meg.

A közel egyórás ülés végén névszerinti szavazás volt, négy-három lett a feloszlatás mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!