Hírek

2012.07.18. 14:25

Olvasói panasz: a napot is eltakarja a parlagfű

Nádasdladány - Két méteresre nőtt a vadkender és a parlagfű a területen, s már nemcsak a napraforgókat, hanem a szomszédban lakókat is zavarja. Hamarosan eltűnik a gaz - ígéri a tulajdonos.

S. Töttő Rita

Elhaló hangon sorolja tüneteit Besenyei Barnabásné, aki egy nádasdladányi mezőgazdasági terület mellett él:

- Előjött az allergiám, befulladok, könnyezem, már az udvarba sem tudok kimenni, annyira kellemetlenek a tünetek. Estére már a hangom is elmegy, aminek lehet, hogy a férjem örül, de hát azért ez mégsem mehet így tovább - mondja keserű humorral fűszerezve az asszony, aki elsőként nem is minket, hanem a polgármesteri hivatalt kereste fel panaszával. - Sajnos nem jutottam semmire. Jelenleg megbízott jegyzője van csak a településnek, és nem történt változás - teszi hozzá, ahogy azt is, hogy az előző években nem volt hasonló panaszuk, idén először küzdenek a gyomok okozta tünetekkel.

- Nem a mi területünk, egy mezőgazdasági vállalkozó dolgozik rajta - szögezi le Varga Tünde polgármester, aki ismeri az esetet, majd pedig elmondja: várhatóan augusztus 1-től lesz új jegyző, aki foglalkozni tud a hasonló ügyekkel. A panaszosoknak egyébként, ha hivatalos bejelentést akarnak tenni, a legjobb, ha írásban jelzik a gondjukat, így ugyanis a jegyzőnek mindenképpen kötelessége foglalkozni az esettel. S ha valaki nem szeretné a nevét adni a panaszhoz, akkor is jelezheti írásban kérését! Mi azonban úgy döntöttünk, nem várunk augusztusig, és felkerestük a több mint 1700 hektáron gazdálkodó sárszentmihályi mezőgazdasági vállalkozást. Ágazatvezetőjük, Varga Attila pedig első szavunkra segítséget ígért: - Csütörtökön reggel kimegyek a területre, felmérem a helyzetet, s azonnal intézkedünk. Reméljük, hamarosan megoldódik a probléma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!