Hírek

2012.04.22. 05:12

''Olimpiást'' játszottak

Székesfehérváron a Tóvárosi Általános Iskola a sport iskolája. Öt testnevelő - mindegyik egy-egy sportág jó ismerője - tanítja, edzi a gyerekeket az adott sportág ismereteire. Aztán vagy sportoló lesz belőlük, vagy nem, de utóbbi sem tragédia, mert "legfeljebb" mozgást kedvelő, egészséges emberként élik életüket.

Silye Sándor

Szombaton - mint azt Szűcsné Sajtos Katalin igazgatónő elmondta - többhetes készülődés után az olimpia jegyében mozgalmas délelőttöt rendeztek. Reggel 8 órától megyei olimpikonok - Bakos Károly súlyemelő, Rácz Lajos birkózó, Tölgyesi Balázs atléta, Brávik Fruzsina, Primász Ágnes vízilabdázók - látogattak az iskolába, és beszélgettek a gyerekekkel a sport nagyszerűségéről, az ötkarikás játék csodájáról.

Aztán 11 órától öt csapat - az olimpiai öt karika színébe öltözve - vetélkedett egymással, játszott "olimpiást". Volt olimpiai láng, olimpiai eskü, no és versenyek. Az öt testnevelő irányította csapatok - a kis alsósoktól a nyolcadikosokig minden korosztály érintett volt - nagy harcot vívtak egymással a rész,- és az összetett sikerért. Lelkesedtek a gyerekek, a felnőttek, a szülők, a látogatók, jó volt látni, hogy a sport és minden sportversenyek legnagyobbja milyen nagyszerű, egy célért küzdő remek közösséget hozott létre akkor és ott. A Fodor Tamás által irányított Zöld csapat diadalmaskodott, de mindenki nyert ezen a délelőttön. Jó, komoly játék volt ez! A hétfői Fejér Megyei Hírlapban még többet tudhatnak meg e mozgalmas napról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!