Hírek

2016.03.02. 20:22

Obszcén leveleket írkált az abai tanár

Aba - Zokogó megtört édesanya, mindenre elszánt apa, kíváncsi tekintetű gyerekek. Ez a kép fogadott abban a házban, ahol az egyik fiú facebook-levelezésében obszcén, undorító üzenetek, rajzok, videók vannak, amiket tanárától kapott.

Zsigó Ferenc

Amint azt korábban megírtuk, a rendőrség is nyomoz abban az ügyben, amelynek során az abai általános iskola egyik férfi tanára több hetedikes és nyolcadikos fiúval levelezett a közösségi oldalon, s perverz tartalmú üzenetei felháborodást váltottak ki a fiúk szüleiből, akik jelentették az ügyet az intézmény vezetőjének. Fábián Judit iskolaigazgató tájékoztatta az fenntartót, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) illetékeseit. Az igazgató az érvényben lévő szabályok szerint nem nyilatkozhat, kérdéseinket a KLIK központ sajtóirodájának tettük fel, ahonnan az alábbi választ kaptuk:

"Február 23-án a Perkátai Hunyadi János Általános Iskola és AMI vezetője értesítette a KLIK Dunaújvárosi Tankerületének igazgatóját, hogy több szülő bejelentést tett az intézmény egyik angoltanára ellen. A szülői bejelentéshez az iskola abai tagintézményének vezetője a kötelezettségszegés gyanúját megalapozó bizonyítékot is mellékelt a KLIK Dunaújvárosi Tankerületének igazgatója részére.

A tankerületi igazgató a pedagógust azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól. Az ügyben rendőrségi vizsgálat folyik.

Az érintett tagintézményben a pedagógiai munka zavartalanul biztosított."

A család nem szeretne névvel, arccal szerepelni a médiában, egyebek mellett azért sem, mert egyértelmű üzeneteket kaptak több helyről, hogy "ha sokat ugrálnak, még bajuk lehet " Ennek ellenére találkozhattunk, megmutatták azt a több mint száz oldalnyi levelezést, amiben kézkrémet kínál a fiúknak a tanár, undorító, maszturbálást ábrázoló rajzokat és videókat küldött a 14 éves fiúnak.

A megtört anya és az elszánt tekintetű apa egymás szavába vágva mesélte a történéseket. Elmondták, hogy feljelentést is tettek. Mint megtudtuk, a rendőrség két eljárást is indított. Kiderült ugyanis egy tavaly őszi eset is, aminek során több nagyfiú a kisebbeket "csicskáztatta", melynek során a vécében megalázták őket és be is zárták őket a mellékhelyiségbe. Ezért az egyik eljárás személyi szabadság megsértésének alapos gyanújával folyik, a másikat, a levelező tanár ügyét pedig szeméremsértés alapos gyanújával indították.

Tájékozódásunk során kiderült, hogy az őszi eset nyomán az intézményben novemberben volt egy meghallgatás, amin ott volt az intézményvezetőn és a gyerekeken kívül a Család és Gyermekvédelmi Szolgálat illetékese és két rendőr. A felháborító esetnek mégsem volt folytatása, pedig - ha jól tudjuk - a hivatali és a hatósági "vonalon" is tovább kellett volna vinni az ügyet.

Iskolai abúzus - ez áll az egyik alig 10 esztendős fiú orvosi papírján. Ebben az esetben az idegen szó szexuális tartalmú bántalmazást jelent, a fiút a gyerekorvos utalta pszichológushoz. A szülők a gyereket az őszi eset után azért vitték orvoshoz, mert dühkitörései voltak, nem akart menni iskolába. Abán több családot is érintenek a kisváros jóérzésű lakóit felkavaró történések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!