Hírek

2013.03.03. 16:30

Nyugdíjas Ki mit tud?

Székesfehérvár - Huszadik alkalommal rendezték meg a Fejér megyei KOR-TÁRS Nyugdíjas Ki-mit-tud?-ot A Szabadművelődés Házában. Az esemény háromfordulós, tegnap a második turnus előadónak szurkolhatott a lelkes közönség.

Sebestyén Lilla

Közel negyven produkciót lehetett megtekinteni a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola aulájában, a Ki-mit-tud? második napján. Népi táncokkal, énekkel, versel készültek a legtöbben, de volt olyan is, aki egy felnőtteknek szóló mesével szórakoztatta a nagyérdeműt. - Huszadik alkalommal rendezzük meg ezt a versenyt, elsősorban azért, hogy a nyugdíjas tehetségek is megmutatkozhassanak, másrészről ez egy remek lehetőség a találkozra, nosztalgiázásra -  mondta el Lendvai Judit művelődésszervező. Az egész Ki-mit-tud? három napos, az első forduló február 24-én volt. Akkor a tárgyalkotó kategória nevezői mutathatták meg a három tagú zsűrinek munkájukat, amiket később ki is állítottak a művelődési ház aulájában. Volt aki hímzéssel, horgolt holmival vagy festménnyel nevezett, de olyan is akadt, aki kenyértésztából készített képet. A verseny harmadik napja március 10-én lesz, amikor a zsűri véglegesen eldönti a közel száz produkció alapján, hogy kik lesznek azok, akik a március 24-én megrendezett gálán is felléphetnek - magyarázta Judit. A legtöbb nyugdíjas Baracskáról, Pákozdról, Sárbogárdról, illetve Velencéről érkezett csoportos, illetve egyéni előadásokkal. Az fellépők tíztől, délután három óráig váltották egymást a színpadon. A versenyző nyugdíjasok a megmérettetés végén vagy emléklapot vagy oklevelet kaptak, utóbbit a kiemelkedő produkciók előadói tudhatták magukénak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!