12°
23°
12°

Nyugdíjas Ki mit tud?

Székesfehérvár - Huszadik alkalommal rendezték meg a Fejér megyei KOR-TÁRS Nyugdíjas Ki-mit-tud?-ot A Szabadművelődés Házában. Az esemény háromfordulós, tegnap a második turnus előadónak szurkolhatott a lelkes közönség.

Közel negyven produkciót lehetett megtekinteni a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola aulájában, a Ki-mit-tud? második napján. Népi táncokkal, énekkel, versel készültek a legtöbben, de volt olyan is, aki egy felnőtteknek szóló mesével szórakoztatta a nagyérdeműt. – Huszadik alkalommal rendezzük meg ezt a versenyt, elsősorban azért, hogy a nyugdíjas tehetségek is megmutatkozhassanak, másrészről ez egy remek lehetőség a találkozra, nosztalgiázásra –  mondta el Lendvai Judit művelődésszervező. Az egész Ki-mit-tud? három napos, az első forduló február 24-én volt. Akkor a tárgyalkotó kategória nevezői mutathatták meg a három tagú zsűrinek munkájukat, amiket később ki is állítottak a művelődési ház aulájában. Volt aki hímzéssel, horgolt holmival vagy festménnyel nevezett, de olyan is akadt, aki kenyértésztából készített képet. A verseny harmadik napja március 10-én lesz, amikor a zsűri véglegesen eldönti a közel száz produkció alapján, hogy kik lesznek azok, akik a március 24-én megrendezett gálán is felléphetnek – magyarázta Judit. A legtöbb nyugdíjas Baracskáról, Pákozdról, Sárbogárdról, illetve Velencéről érkezett csoportos, illetve egyéni előadásokkal. Az fellépők tíztől, délután három óráig váltották egymást a színpadon. A versenyző nyugdíjasok a megmérettetés végén vagy emléklapot vagy oklevelet kaptak, utóbbit a kiemelkedő produkciók előadói tudhatták magukénak.


Legolvasottabb

1
Három sérültje van a Budai úton történt balesetnek
2
Székesfehérvár akkor és most – Piac tér
3
A jövő év közepén kezdik az építését a fedett arénának Fehérváron
4
Kovács Zsolt segédápoló a székesfehérvári kórház baleseti osztályán, önkéntes tűzoltó Bicskén
5
Beszámoló a fehérvári kórház sürgősségi osztályának mindennapjairól
Kosárlabda
Horog László
Izraeli élcsapat ellen folytatja szereplését a Fehérvár
Bajnokok Ligája / 3 órája
Nem bírt a Dortmund az APOEL-lel
A Real Madrid és a Tottenham Hotspur szintén döntetlent játszott, a Manchester City legyőzte a Napolit.
Gyász
/"Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, Elpihent a kéz, mely értünk dolgozott. Lelkünkben élni fogsz, míg szívünk dobog, Mert számunkra nem leszel halott. Élni fogsz, mint a csillagok."/ Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *TÓTH IMRE* *Kassai úti lakos* életének 85. évében váratlanul elhunyt. Temetése 2017. október 20-án 14.30-kor a Béla úti temetőben lesz. A gyászoló család
Vértesacsa / 4 órája
Akik ötven éve végeztek
Kocsis Noémi
Takács Szabolcs / 5 órája
A tudatosság az egyik titok Takács Szabolcs, a harmincas „nyugdíjas” szerint
Szanyi-Nagy Judit
Helytörténeti Gyűjtemény / 5 órája
Lukács László volt a vendég a jubiláló Helytörténeti Gyűjteményben Iváncsán
FMH
Hetedhét Játékmúzeum / 5 órája
Ajándékok textilből, papírból s. k.
Majer Tamás
Csillagok háborúja / 5 órája
Megvan, mi lesz a Han Solo-film címe
Tóparti Gimnázium / 5 órája
Volt diákok tárlata
Szabó Zoltán