Hírek

2009.07.23. 02:29

Nomádok a tájháznál

Úrhida, Szabadbattyán - A jenői Kovács Dzsenifer a zárónapon ünnepelte 11. szülinapját, az életképeket Bognár József úrhidai polgármester fotózta, a tábortűznél sámándobos dalolt. Királylány és bűvös kő, mesélő a mászókán

V. Varga József

A világító kő című magyar népmesét a 9 éves helybéli Szabó Raul - aki mesemondó versenyt is nyert - tanította be társainak. Az úrhidai táborzárón, a tájháznál, a szülők nagy tapssal fogadták pénteken kora este a produkciót.

A Szabadbattyánért Egyesület, a Szabadbattyáni Polgárőr Egyesület és a Szittya Sárrét-vidéki Lovas Egyesület kétszer egyhetes nyári tábora Battyánban, majd Úrhidán fogadta a gyerekeket.

- Hagyományőrző, kézműves és lovas táborunk mindkét településen sikerrel zajlott - tudtuk meg Lődi Ildikó táborvezetőtől, a Szabadbattyánért Egyesület elnökétől. - Battyánban, a sportpályánál két jurtában és egy katonai sátorban 52 ifjú táborozott. Úrhidán 28 bentlakó és 19 napközis élvezte a nyár örömeit és a nomád élet szabadságát. Egyébként mindkét helyszínre a Sárrét kistáj hét településéről - Jenő, Kőszárhegy, Nádasdladány, Sárkeszi, Sárszentmihály, Szabadbattyán és Úrhida - érkeztek a gyerekek.

A pályázati pénzt a battyáni önkormányzat és az alapítvány egészítette ki, az úrhidaiak munkával segítettek. A táborélet mindennapjaihoz, az étkeztetéshez vállalkozók nyújtottak támogatást.

A leendő középiskolás Müller Alexandra a gyöngyfűzéssel bíbelődött szívesen, öccse, Szilárd origamizott. A sárszentmihályi Kovács Laura a lovaglásról mesélt a krónikásnak, Takács Bence a vízipisztollyal bánt ügyesen, s karkötőket makramézott.

Olasz Etelka színésznő, mesemondó ott is, itt is elvarázsolta hallgatóságát. Farkas Mária a kézművesfoglalkozásokat vezette, a főiskolás Hutvágner Éva nyári gyakorlatát töltötte a táborban.

A finom langalló mellé édesség is dukált a búcsúesten, Mihályi Zsuzsa fánkot sütött, melyhez barack-, illetve eperlekvárt kínált. Sziránszki József, az Égikapunyitó dobkör sámándobosa ősi múltunkról dalolt, miközben meggyújtották a tábortüzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!