Hírek

2013.01.09. 14:49

Nincs iskolatej: csak ideiglenesen szünetel a program!

Székesfehérvár - Több iskolából jelezték lapunknak, hogy az újévtől leállt az iskolatej program. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szerint hamarosan folytatódik az iskolatej program.

Házi Péter

Fotó: Archív

Több szülő is megkereste lapunkat, miszerint a Székesfehérváron jól bevált, hosszú évek óta működő iskolatej program mintha leállt volna, ugyanis a diákok nem kapják meg az eddig szokásos tejet. A program december 31-ig a székesfehérvári önkormányzat támogatásával zajlott, ám azóta az iskolák a Klebelsberg Intézményfenntartó központhoz kerültek, így az iskolatej biztosításának kérdése sem tartozik január 1-től a városhoz. Az ügyben megkerestük a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot, ahonnan a következő közleményt juttatták el lapunkhoz: A Vidékfejlesztési Minisztérium iskolatej programról szóló rendelete 2012. december 27-én  jelent meg,  amely lehetővé tette a program 2013-as folytatását.  A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK) ezt követően azonnal megkezdte  az erre vonatkozó  szerződések felmérését az iskolákban, hogy be tudjon lépni a meglévő szerződésekbe az iskolatej folyamatos biztosítása érdekében.  Azokon a helyeken, ahol a szerződéseket nem az év végéig, hanem azon túlnyúlóan kötötték az önkormányzatok, ott zavartalan az iskolatej-ellátás. Ott, ahol a szerződés december 31-én lejárt, vagy az önkormányzat azt felmondta, ott történhetett fennakadás a szállításban, de ez semmiképpen nem jelenti a program leállását. A helyzet azonnali rendezése érdekében a KIK elnöke utasította a megyeközponti tankerületi igazgatókat, hogy kössék újra a szerződéseket az iskolákra vonatkozóan a tanév végéig.  Így ahol a szállítók azt aláírják, előteljesítésben máris tudják az iskolatejet szállítani.

Címkék#tej#iskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!