Hírek

2016.08.19. 10:45

Nézze meg, ilyen lesz a déli elkerülő-összekötő út nyomvonala!

A déli összekötő út egy olyan több ütemből és szakaszból álló közlekedéshálózati fejlesztés, mely több éve szerepel a város fejlesztési terveiben és alapvetően meghatározza a város forgalmi viszonyait.

Házi Péter

A fehérvári közgyülés pénteken döntött arról, hogy beadják a pályázatot a déli összekötő út megépítésére. Nagy Zsolt, a közlekedési iroda vezetőjének elmondása szerint a három szakaszból álló út "nulladik" üteme az intermodális csomópont keretében épül meg, ami a mellékelt képen a sárgával jelölt "nulladik" ütemet jelenti. A Váralja sorról jön majd ez az út, amelyet egy felüljáróval áthóznak a Takarodó út környékén a Mártírok útra.

A másik két szakaszra, tehát a képen 2A és 2B-vel jelölt részekre pedig a város pályázik: ez a Sárkeresztúri útról, a Juharfa urtca környékéről indulna a Börgöndi úton át, érintené a déli ipari területet és a tejüzemnél kötne ki a körforgalomba. Ha minden a remények szerint zajlik, akkor a szakaszok építése nagyjából egyszerre történhet, 2018-ban kezdődhet az építés, 2020-ra készülhet el a fontos útkapcsolat. Fontos kiemelni, hogy az elmúlt hónapok egyeztetési folyamatainak eredményeként a Déli összekötő útra benyújthatja a pályázatot a város, a fejlesztés megvalósulásához azonban egy jogszabály (kormányrendelet) módosítására van szükség!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!