Hírek

2017.07.23. 14:19

Nemzetközi mezőnyben nyert újra a Vox Mirabilis Kamarakórus

Az elmúlt hétvégén Százhalombattán rendezett, VIII. „The Bridge of Music” Nemzetközi Kórusverseny és Fesztiválon a Vox Mirabilis Kamarakórus tavalyhoz hasonlóan ismét első díjat nyert.

FMH-információ

Az idei megmérettetésen több mint 20 kórus indult, többen érkeztek külföldről, például Kínából is – tudtuk meg Zemlényi Katica karnagytól.

A rendezvény fő célja: „Az európai és ázsiai kultúra találkozása, ahol a zene tölti be a közvetítő híd szerepét, hogy különböző vallású és kultúrájú emberek felismerjék egymásban a különbözőség szépségét, méltóságát”.

A nemzetközi kórusfesztivál magas művészeti színvonala és sikere érdekében a zsűribe kimagasló nemzetközi szakembereket kértek fel: Michalis Patseas - zsűrielnök (Görögország), Peter Wöss (Ausztria), Wang Shuai (Kína), Rózsa Ferenc és Papp Károlyné (Magyarország).

A 2 napos program része volt a kórusverseny, a műhelymunka és a szakmai előadások. A záróakkord a díjkiosztó gála volt, ahol többek között a Talamba Ütőegyüttes is muzsikált, akikkel 2 hete lépett fel a Vox Mirabilis Kamarakórus a „Muzsikál az erdő” rendezvényén.

„Felemelő érzés volt ott ülni a díjátadón, és örömmel vegyülő büszkeséggel hallgatni az ünnepi beszédeket a színvonalas előadásokat, valamint átélni a résztvevő kórusok közös örömét egymás sikerei miatt. Büszkeség töltött el kórusunk és karnagyunk teljesítménye láttán.”- mondta Rumony András kórustag.

A verseny nemzetközi rangját jelzi, hogy a díjátadón neves szakemberek és a kínai konzul adta át a megérdemelt elismeréseket. „Ismét nagyszerű élményben volt részünk! A megmérettetés végén mindössze négy arany minősítést osztottak ki, nekünk azért különleges ez, mert a Pekingi Rádió és Televízió Gyermekkórusával együtt arany minősítést kapni nagyon megtisztelő!”

Fotó: A kórus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!