Hírek

2017.01.12. 15:50

Nem tud mindenki kapni a szociális tűzifából

Pátka - Ötvenhat háztartás e napokban kapta meg a belügyminisztériumi pályázatból igényelt, úgynevezett szociális tűzifát Pátkán, aki kimaradt, az önkormányzat saját vásárlású készletéből részesülhet.

Kocsis Noémi

Ám utóbbi pontos időpontja még kérdéses, mert noha a falu megrendelte a fát, az még nem érkezett meg. Sok az igénylő, általánosságban háztartásonként 1-2 köbmétert tudnak osztani, hogy mindenkinek jusson - mondta el Nagy Dániel polgármester érdeklődésünkre.

- Az emberek már ősszel készülnek, számítanak rá, s általában ugyanannyian pályáznak évről-évre. A pályázónként igényelhető 5 köbmétert nem lehet tartani, úgy kevesebb embernek jutna, ezért döntöttünk az 1-2 köbméter per háztartás megoldás mellett, ez 720-1440 kiló keménylombos tüzelőt jelent, amely egy nagyobb háztartásnak is elég lehet egy hónapig. Van, akinek ez is nagy segítséget jelent - fogalmazott a polgármester.

Csütörtökön osztották ki a szociális tűzifát Pátkán

A szociális tűzifát különböző jogcímeken lehetett igényelni, pályázhattak lakhatási célú támogatásban, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők, nagycsaládosok, idősek is. Az önkormányzat által vásárolt kb. 20 köbméternyi fából még 20-25 igénylőt tudnak majd támogatni, de rendszeresen kitermelik e célra a külterületi utak mentén behajló fát is. A tűzifaosztás másik pozitív hozadéka, hogy ilyenkor elmaradnak az amúgy többször előforduló  falopások, illegális fakitermelések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!