Hírek

2017.02.15. 13:31

Nem lehet helyi járatos bérletet venni vasárnap, van-e erre megoldás?

Székesfehérvár - Jelenleg nem lehetséges helyi járatos buszbérlethez hozzájutni vasárnap. Ezzel kapcsolatban kérdeztük a KNYKK Zrt.-t.

Laci Patrícia

A közösségi oldalon bukkantunk egy panaszos bejegyzésére, aki nem tudott helyi járatos buszbérletet venni vasárnap a székesfehérvári autóbusz pályaudvaron. A hölgy leírta, mivel a pénztárak a hét utolsó napján zárva vannak, így csak az információs ablaknál tudott érdeklődni, tud-e vásárolni helyi járatos bérletet. Az információs pult dolgozója jegyet adott volna az asszonynak, ám bérletet nem. A bejegyzésbe azt is beleírta a hölgy, hogy mások is letudnák a bérletvásárlást vasárnap. A panaszos szerint a hónap elején tapasztalható hosszú sorok is lecsökkennének a pénztárak előtt, ha lehetőség lenne vasárnap is helyi járatos bérletet vásárolni.

Ennek kapcsán felvetődött bennünk több kérdés, melyeket eljuttattunk a KNYKK Zrt.-nek, például nem terveznek jegyautomatákat telepíteni a városban? Hiszen Budapesten  a tömegközlekedők a jegykiadó automaták használatával bármilyen típusú jegyet, bérletet  megvásárolhatnak tetszőleges időpontban.

– Automaták telepítését egyelőre nem tervezzük elsősorban annak magas beszerzési és fenntartási költsége miatt. Fehérváron a pályaudvar és decentrumok jegypénztárai, valamint a szerződött partnerek értékesítő pontjai, a postahivatalok elegendőek az utazóközönség kiszolgálására – mondta Pruzsina Alice, a KNYKK Zrt. kommunikációs és marketing főmunkatársa.

Egy másik alternatíva az lenne, ha vasárnap is nyitva tartana legalább egy pénztár, de ez nem fog a jövőben megtörténni a társaság elmondása szerint.

– A hét többi napján kora reggeltől estig, illetve késő délutánig, valamint szombaton is lehetőséget biztosítunk a bérletek megvásárlására. A bérletvásárlási időszakban a pénztáraink nyitva tartását meghosszabbítjuk, elkerülve ezzel a sorban állást, illetve rugalmasan alkalmazkodunk az ünnepnapokhoz is – tájékoztatott Pruzsina Alice.

A helyi járatos buszsofőröktől sem lehet bérletet vásárolni, s erre nem is lesz későbbiekben lehetőség a társaság szerint, de ez érthető is a feszített menetidő miatt.

– A helyközi járatok esetében is jól érzékelhető, hogy a hónap elején – amikor bérletvásárlási időszakban felszállásnál sokan váltanak bérletet, kérnek róla számlát – komoly fennakadásokat okozhat a menetrendben a dokumentálási idő – tette hozzá a kommunikációs és marketing főmunkatárs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!