Hírek

2015.12.15. 10:28

Nem áll el a Hóman szobor felállításának ötletétől a róla elnevezett alapítvány

Székesfehérvár - Felállítja a Hóman Bálint szobrot a Hóman Bálint Alapítvány jelentette be a szobor tervezett helyszínén Kováts Gábor, az alapítvány kuratóriumának elnöke.

Klecska Ernő

A korábban a Jobbik színeiben politizáló férfi ugyanakkor, bár nyíltan többszöri kérdésre sem mindta ki, arra utalt, hogy esetleg nem ezen a helyszínen lesz a szobor. Az e célra kapott közpénz visszafizetése érdekében adakozási kampányt indítanak - tette hozzá.

Kováts Gábor, a Hóman Bálint Alapítvány Kuratóriumának az elnöke beszél
Fotó: Molnár Artúr

A polgármester reagálása

Dr. Cser-Palkovics András közleményben reagált, teljes terjedelmében közöljük:

Székesfehérvár Önkormányzata nevében két kérést fogalmaztam meg a Hóman Bálint szobrát állami pénzen elkészíttető civil szervezet felé.

A Hóman Bálint Alapítvány által a mai napon megtartott sajtótájékoztatóról hozzánk eljuttatott közlemény alapján az Alapítvány elfogadta azt a kérést, hogy a közpénzt fizesse vissza a Magyar Államnak és Székesfehérvár Önkormányzatának – ezt köszönöm.

A hozzánk eljuttatott közlemény utolsó mondata alapján pedig úgy látom, hogy az Alapítvány kész megfontolni, hogy a kialakult helyzetben felállítsa-e a szobrot. Székesfehérvár Önkormányzata nevében ismételten arra kérem a civileket, hogy ennek az ügynek Magyarország és Székesfehérvár megítélésére gyakorolt hatását vegye figyelembe végleges döntésének meghozatalakor.

Egyebekben a pénteki sajtónyilatkozatban foglaltakat a továbbiakban is fenntartom.

dr. Cser-Palkovics András
Székesfehérvár polgármestere


Előzmények:

Hanukafényekkel demonstráltak a tervezett Hóman-szobor ellen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!