Hírek

2013.07.30. 10:31

Ne adjon esélyt a besurranó tolvajoknak!

A Bicskei Rendőrkapitányság a hétvégi házak, nyaralók tulajdonosait figyelmezteti azért, hogy elkerüljék, a betörést, lopást.

feol.hu

A Bicskei Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt időszakban több olyan eset fordult elő, hogy a hétvégi házas területen tartózkodó tulajdonosok a kerti munkák végzése során az ingatlanban hagyták értékeiket, de a ház zárásáról nem gondoskodtak. Ezt ismeretlen tettesek kihasználták és besurrantak a hétvégi házakba, ahonnan készpénzt, bankkártyákat, illetve okmányokat tulajdonítottak el.

A fentihez hasonló és az egyéb vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében a rendőrség a következőkre figyelmeztet: amikor haza indulnak, ne felejtsék el becsukni az ablakokat, bezárni a bejárati- és a teraszajtót. Ha van elektronikus riasztórendszer, mindenképpen aktiválják!

Ha hosszabb ideig nem tartózkodnak a nyaralóban, hétvégi házban, az értékes híradástechnikai, háztartási eszközöket és egyéb kisgépeket ne hagyjanak az épületben! Az ott maradt értékekről ajánlatos leltárt készíteni (típus megjelöléssel, gyári számmal, ismertetőjegyekkel, esetleg fényképpel).

Amennyiben melléképület is található a telken, a mechanikai biztonság minimális követelményeit itt is meg kell teremteni! Ha van az építményen ablak, célszerű ráccsal ellátni. Az ajtót ajánlott biztonsági zárral, valamint komolyabb lakattal bezárni.

Amennyiben a szerszámtároló egyszerűbb építmény, nem szabad benne értékesebb szerszámokat és kisgépeket tartani!

Ha kerti munkát végez, vagy rövid időre elmegy, minden esetben zárja be a kaput, ablakokat illetve az ajtót, hogy megelőzze a besurranást!

Tájékoztassa szomszédait, ha hosszabb ideig nem keresi fel kiskertjét, hétvégi házát! Kérje meg őket, hogy figyeljenek ingatlanára!

Ha önhöz betörtek, azonnal értesítse a rendőrséget (Bicskei Rendőrkapitányság 2060 Bicske, Kisfaludy u. 56, tel: 06/22-566-020, vagy 107, vagy 112-es segélyhívó számon)! Ne változtassa meg a helyszínt, mert ez megnehezíti a nyomok rögzítését és későbbiekben az elkövetők felkutatását!

Az áldozattá válás elkerülése érdekében fogadják meg a rendőrség tanácsait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!