Hírek

2016.11.23. 14:25

Napirenden a "halálút"

Úgy tűnhet, mindenki egyetértene a 81-es szélesítésével, éppen csak a pénz hiányzik hozzá.

B. Kiss László

A rendőrséggel közösen folyamatosan kutatják a megye útjain a baleseti gócpontokat. Az idén öt ilyen helyen avatkoztak be 250 millió forint értékű munkát végezve – mondta el Molnár István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatóságának vezetője abban a szóbeli kiegészítésben, melyet a megyei közgyűlés csütörtöki ülésén az írásos tájékoztatóhoz fűzött. Molnár István emlékeztetett arra, hogy az idén készült el  157,5 millióért az úrhidai csomópont is. Hazai forrásból 2016-ban 4,8 milliárdot költöttek útfelújításra Fejérben. Jövőre pedig várhatóan csaknem 60 kilométernyi utat újítanak fel hazai, illetve uniós pénzekből.

A napirend vitájában Árgyelán János, a megyei közgyűlés jobbikos frakcióvezetője megjegyezte: a 81-es út részleges felújítása „szembe menni" látszik az út sürgető négysávosításával. Horváth András Tibor, a baloldali frakció vezetője felszólalásában elmondta: az ország jövő évi költségvetésében nem szerepel a 81-es út négysávosítása, de még csak a tervezés költsége sem. Majd  kérte a megye kormánypárti parlamenti képviselőit, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy a 81-es út neve mellől mielőbb tűnjön el a „halálút" jelző.

Molnár István válasza szerint  indokolt lenne a 81-es szélesítése, az út részleges felújítása  a nyomvályúk eltüntetését célozza, és nem hosszú időre szól.

A kormánypárti képviselők, miként ő maga is, mindent megtesznek az ügy érdekében – szögezte le Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!