Hírek

2013.09.08. 11:42

Nagyszerű repülőnap jó hírekkel és megállapodással

Tizennyolcadik alkalommal rendezett repülőnapot vasárnap az Albatrosz Repülő Egyesület Börgöndön.

Tihanyi Tamás

A légtérben Gripen vadászok is tisztelegtek a légiparádé vendégei előtt. Már délelőtt nagyon sok látogató érkezett vasárnap a börgöndi repülőtérre, ahol nagykorúvá vált a hagyományos repülőnap. Az Albatrosz Repülő Egyesület 250 tagja és segítője tett azért, hogy felejthetetlen élmény legyen az esemény, amely méltó ünnepe Székesfehérvár repülős múltjának.



A napot ejtőernyősök formaugrása nyitotta, majd Cser-Palkovics András polgármester szolgált jó hírekkel. Elmondta: a város és a befektető szóbeli megállapodást kötött, ezt a közeljövőben írásba foglalják, még szeptemberben a közgyűlés is tárgyalhatja. A cél az, hogy megnyugtató módon rendeződjön a repülőtér sorsa és a következő repülőnapon az már a város tulajdonában, és továbbra is az Albatrosz Repülő Egyesület kezelésében legyen. Várhatóan az ipari park közös fejlesztésben marad, míg a reptér Székesfehérváré lesz, miután a befektető elfogadta a város stratégiai céljait a leszállóhellyel kapcsolatban.



Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkára és Szilády Dezső, az Albatrosz Repülő Egyesület elnöke a repülőnapon kötött együttműködési megállapodást. A cél a közös munka, a hazafias nevelés, egyfajta honvédelmi előképzés. Vargha Tamás hangsúlyozta: a Honvédelmi Kötelék Program egyedi megállapodások alapján minden partnerének támogatást nyújt, segíti küldetésük teljesítését, a honvédelmi szempontból is hasznos tevékenységet.



Szilády Dezső azt mondta, büszke arra, hogy a Honvédelmi Minisztérium elsőként velük írt alá ilyen együttműködési megállapodást. Amelyre egyébként két Gripen vadászgép érkezése tette rá a pecsétet, a magyar légierő gépei néhány áthúzással tisztelegtek a város, a látogatók és a repülősport előtt. A repülőnap estig folytatódott olyan nagyszerű sportemberek bemutatóival, mint amilyen például Veres Zoltán Európa-bajnok műrepülő és Józsa Dávid világbajnoki bronzérmes vitorlázó műrepülő pilóta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!