Hírek

2013.05.06. 16:10

Nagy Bandó András a nagy Csigaprojekten

Csigaprojekt címmel rendeztek pedagógusoknak szakmai műhelyt az Arany János iskolában. A program vendége Nagy Bandó András költő volt.

Sebestyén Lilla

- Egy verset énekelni, dalolni kell, hangsúlyozni, meg kell érezni a ritmusát - mondta el Nagy Bandó András író, költő és humorista az Arany János Általános Iskolában és Speciális Szakiskolában rendezett szakmai napon, ahol arról beszélt a pedagógusoknak, hogyan lehet megszerettetni a gyerekekkel a verseket, milyen módon tudják fejleszteni a költeményekkel képességeiket.

Nagy Bandó András versei születéséről is beszélt a tanároknak (Fotó: Nagy Norbert)

- Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy verselni először a szülőnek, tanítónak kell megtanulnia ahhoz, hogy a csemeték, amikor meghallják a szavalatot, élvezzék a költeményeket, a vers ritmusát és nem utolsó sorban, amennyire csak lehet megértsék azokat.

A rendezvényen, ahogy szinte semmiből, a versekből sem maradhattak ki a csigák. Megzenésítve hallhattuk többek között a költő Csigacsapat és Csiga pál a csiga bálban című versét, majd egy író-olvasó találkozásra is sor került az egyik osztályteremben. A pedagógusok az elméleti előadásokat követően egyszerű, kreatív játékokat készítettek, - tapintózsák, nyomdajáték, vonalkövető, papírcsiga - amik segítségével a fejleszthetik a gyermekek logikai, finommozgásos, nyelvi képességeit.

Megyerné Fodor Zsuzsanna a program szervezője és megálmodója elmondta: Ezeket a játékokat, egy kis erőfeszítéssel és türelemmel egy kis diák is eltudja készíteni, ami azért is nagyszerű, mert így alkotás közben is fejlődik, nem csak a velük való játék során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!