Hírek

2017.08.09. 17:20

Mutatjuk, hol cserélik a távhővezetékeket Székesfehérváron

SZÉKESFEHÉRVÁR Az autós forgalmi rendet ideiglenesen megváltoztató felújítási munkákba fogott a Széphő Zrt.

Majer Tamás

E hónapban megkezdte soron következő, a távhővezetékeket érintő korszerűsítési munkálatait a Sarló, a Gáz utca és a Budai út egyes szakaszain a Széphő Zrt. Dolgoznak egész augusztusban és szeptember során is, ezért a területen forgalmi rend változások és parkolási korlátozások lesznek.

A felújításai munkák egészen pontosan a Sarló utca 1-9., a Budai út. 48-56., valamint a Gáz utca 12-18. számú épületek közelében zajlanak.

Szeptember végéig zajlanak a területen a munkálatok Fotó: Koppán Viktor

Az érintett Budai úti épületek sarkán a felújítási munkák alatt részleges útzárral kell számolni, a parkoló megközelítése csak a Gáz utca 12-18. számú épület melletti bekötőúton lesz lehetséges.

A javítást és helyreállítást követően augusztus második felétől várhatóan egy hónapig a Gáz utca 12-18. számú épület melletti bekötőút lesz lezárva. Ebben az időszakban a parkolóba csak a Sarló utca 11. A-D épület mellett, kerülővel lehet bejutni.

Szauter Ákos, a cég vezérigazgatója lapunknak nyilatkozva elmondta, a Gáz utca és Sarló utca közötti zöld övezetben húzódó távhővezeték nyomvonalára és biztonsági övezetébe az elmúlt évtizedekben több fát ültettek ezért szükséges lesz néhány fa kivágása. Az eltávolított növényzet pótlásáról még az ősz folyamán gondoskodnak.

– Gyakran találkoznak e felújítások során olyan fákkal, amelyek akár 30-40 éve ugyanott futó vezetékek telepítése után lettek elültetve. Ezzel együtt azon vagyunk, hogy minden fát, megmentsünk, amelyet csak lehetséges – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!