Hírek

2015.10.01. 17:17

Műholdvevők a homlokzatokon

Sárosd, Sárkeresztúr - A tavaly épült házakban már laknak, a homlokzatokon műholdvevők vannak. Újabb két ház épül.

Tribolt Lajos

Sárosdon négy vályogház elkészült, azokba az önkormányzat ki is jelölte a bérlőket. Az eredeti programban szereplő további két ház építése zajlik. Kargl Balázs alpolgármester lapunknak elmondta, hogy november 30-ig kell végezniük az építkezéssel. Szerinte jól állnak, hamarosan kezdődhet a villanyszerelés és a belső pucolás. Arról is tájékoztatott, hogy a kormányhivatal ellenőrei is elégedettek voltak a munkálatok állásával. Ottjártunkkor már mi is a belső munkákat láthattuk.

A belső munkák zajlanak Sárosdon. Munkában Lakatos Péter. Fotó: Koppán Viktor

Sárkeresztúron az időre elkészült öt vályogházas épületbe beköltöztek a lakók. Az önkormányzat feltétele volt a bérlőkkel kapcsolatban, hogy legyen munkahelyük és ne nagy családosok legyenek, hiszen a bérlemények viszonylag kicsik.

A bérlők öt évre kapták meg a bérlakásokat, az alatt kell gondoskodniuk arról, hogy saját lakáshoz jussanak. A bérleményeket az önkormányzat majd továbbadja más rászorultaknak. Megnéztük a házakat, azt tapasztaltuk, hogy a bekerített porták gondozottak, többen kutyaólat is láttunk, volt, ahol autó is parkolt. A lakások ablakain mindenhol függöny látható, sőt azt is tapasztaltuk, hogy minden épület homlokzatán ott a műholdvevő tányér.

Műholdvevők a szociális bérházak homlokzatán. Csak dolgozó juthatott bérleményhez Keresztúron. Fotó: Koppán Viktor

A településenkénti négy-öt ház természetesen nem váltja meg a világot, ám az érintett, dolgozó és eddig saját lakással nem rendelkező családoknak nagy előrelépés lehet.

Sok hasonló apró lépésre lenne szükség, hogy javuljon a szociális helyzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!