Hírek

2015.12.31. 13:26

Miniszterelnöki biztosa lett az etyeki térségnek

Orbán Viktor miniszterelnök Tessely Zoltánt Etyek, valamint a Szent László- és Váli-völgy területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztossá nevezte ki - a kinevezésről szóló miniszterelnöki utasítás a legutóbbi Hivatalos Értesítőben jelent meg.

A január elsejétől hatályos kinevezés szerint a biztos együttműködik a térséghez tartozó megyei fejlesztési biztossal, a megyei önkormányzat képviselőivel, valamint a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térsége Fejlesztési Tanáccsal. Az együttműködés keretében összehangolják a térséget érintő projektek előkészítését és végrehajtását.

A biztos részt vesz a térség fejlesztésére vonatkozó koncepció kidolgozásában és végrehajtásában, továbbá koordinálja a térséghez közvetlenül vagy közvetve kapcsolódó fejlesztési források terhére támogatott projektek megvalósítását.

A biztos az érintett szervezetektől adatokat, információkat kérhet, továbbá a kapcsolódó dokumentumokba - a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően - betekinthet.

A biztos tevékenységét a miniszterelnök irányítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!