Hírek

2017.03.10. 10:52

Fehérvári mestertől tanult a Mindenki szereplőinek ruhatervezője

Székesfehérvár - Sármán Nóra tervezte az idei Oscar-díjas rövidfilm, a Mindenki szereplőinek gálaruháit.

Kocsis Noémi

A fiatal tatabányai tervező az énektanárnőt alakító Szamosi Zsófiának piros, uszályos, csipkés ruhakölteményt álmodott meg, míg a két kislány főhős trendi, de koruknak megfelelő öltözéket kapott a nagy eseményre. Egyikük, Hais Dorottya a FMH-nak korábban elmesélte, miután sportélete (műugró) miatt a legtöbbször sportosan is öltözik, még életében nem volt estélyi ruhája, így nagy izgalommal várta, milyen ruhát készít neki a Budapesten édesanyjával és testvérével szalont is működtető Sármán Nóra húga.

Sármán Réka, Boda Róbertné Jenka és Sármán Nóra ma is jó viszonyban vannak
Fotó: Jenka Stílusiskola

Sármán Réka évekkel ezelőtt a székesfehérvári Jenka Stílusiskolában sajátította el az alapokat, 2011-ben végzett, oktatója is büszke az Oscar-díjátadón kézzelfoghatóan megmutatkozó eredményeire. Először a lakástextil szakot választotta, de később további féléveken át tanulta Fehérváron a szabás-varrást. Ma pedig már nagyrészt ő varrja tervező nővére bemutatóira a szebbnél-szebb ruhákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!