Hírek

2017.03.06. 19:55

Milliók Palotaváros fejlesztésére - Lakossági fórum

A Palotaváros fejlesztésével kapcsolatos lehetőségek kerültek terítékre a hétfő esti lakossági fórumon.

V. Varga József

Farkas László, a 7. számú önkormányzati választókerület képviselője tegnap estére lakossági fórumra hívta a Palotaváros és környékének lakóit a Bory Jenő Általános Iskolába. A fórumon - melyen részt vett Cser-Palkovics András polgármester, Kovács Zsolt rendőr alezredes, városi rendőrkapitány, Bozai István városgondnok és Nagy Zsolt, a közlekedési iroda vezetője - a terület fejlesztésével kapcsolatos lehetőségek kerültek szóba.

Amint Farkas László kifejtette: a Palotavárosi tavak sport és szabadidős fejlesztésére mintegy 800 millió forintot fordít majd a közgyűlés, főként a jövő esztendőben.

A megyeszékhely Saára Gyula programjának második ütemében három (térköves, közvilágítással ellátott) parkolót alakítanak ki: egy 125 férőhelyeset a Jancsár utcában (mögötte pihenőparkkal), egy 25 autó parkolására szolgálót éppen a Bory iskola főbejáratával szembeni területen, valamint egy 13 férőhelyeset a Cserepes köz 2-4. számnál.

Veszélyes a Sziget utca közlekedése? A hozzászóló és a közlekedési irodavezető nem értett egyet ebben
Fotó: V. Varga József

A Sütő utca 4-28. között - ahol a legrosszabb az út - aszfaltoznak, járdafelújításra készülnek a Jancsár utcában és a Cserepes közben, a Horog utcánál átkötő járda készül. Megoldják a többi között a Jancsár 41-nél a vízelvezetést, több helyen megújul a közvilágítás, gyalogátkelőhelyeket alakítanak ki.

A hozzászólások között számosan üdvözölték a tervezett parkolókat, de azt sem hallgatták el, hogy szinte kivétel nélkül mindenütt nehézséget okoz a lakótelepen élők parkolása. Mi lesz, ha a "murvás" megszűnik? A Sziget utca közlekedési problémáját vetette föl az egyik hozzászóló: balesetveszélyesek az S-kanyarok. Nem a közlekedési lehetőségekkel van baj - hangzott a válasz -, hanem a magatartásbeli hiányosságokkal.

Hogyan áll a Cserepes köznél lévő terület önkormányzati visszavásárlása? - kérdezték többen. A tulajdonos eladta egy építési vállalkozónak, aki társasházat tervez ott. Az érintettek ebbe nem akarnak belenyugodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!