22°
11°

Mikor lesz lift a Mészöly Géza utcai rendelőben?

Már egy évtizeddel ezelőtt is felmerült, hogy a Mészöly Géza utcai rendelőbe liftet építenek, a nehezen közlekedőkm mozgássérültek ugyanis nem tudnak feljutni a rendelésekre.

A lift kialakítását nehezíti, hogy bent nincs hely rá, így az épülethez egy külső „toldalékot”, liftházat kell építeni, ami költségben sem kevés.

A rendelő belső felújítása tavaly ősszel elkészült, megszépültek a vizesblokkok, szélesebb ajtókat tettek be, hogy a kerekesszékkel érkezők is be tudjanak jutni és a burkolatok, valamint a világítás is megújult. Olvasónk szerint ez mind fontos és becsülendő de arra volt kíváncsi, mikor lesz végre lift, amivel a nehezen mozgók is fel tudnak jutni az emeletre, ahol az összes rendelés zajlik.

Az önkormányzattól azt a választ kaptuk a problémával kapcsolatban, hogy amikor tavaly a Mészöly Géza utcai rendelő belső felújítása megvalósult, akkor is hangsúlyozta a városvezetés: kiemelten fontos cél a rendelőintézet akadálymentesítése, ami lift beépítésével történhet meg.

A szükséges terv és az engedélyeztetési eljárás már folyamatban van. A beruházáshoz szükséges forrást pedig a város ezévi költségvetése tartalmazza, így pénzügyi akadálya nincs a lift megépítésének.


Legolvasottabb

1
Halálos vonatgázolás Gárdonyban (frissítve!)
2
Fának hajtott egy személyautó Pákozd és Sukoró között
3
Három sérültje van a Budai úton történt balesetnek
4
Székesfehérvár akkor és most – Piac tér
5
A jövő év közepén kezdik az építését a fedett arénának Fehérváron
avatás
Átadták a Zentai Magyar Kamaraszínház új termét
Európa Liga / 24 perce
Pontokat vesztett a Milan és a Dinamo Kijev
Mindkét csapat döntetlent játszott.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *HOMAI LÁSZLÓ* *kislángi lakos* 57 éves korában elhunyt. Temetése 2017. október 25-én 11 órakor lesz a kislángi római katolikus temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik elkísérik és fájdalmunkban bármilyen formában osztoznak. Gyászló család
/"Küzdöttél, de már nem lehet, A csend ölel át és a szeretet. Csak az hal meg, kit elfelejtenek, Örökké él, akit nagyon szerettek."/ Mély fájdalomal tudatjuk, hogy *KALESZDORFER JÓZSEFNÉ* *Kati néni* életének 90. évében csendesen elhunyt. Temetése 2017. október 21-én, szombaton 11 órakor lesz a dinnyési temetőben. Gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk, hogy *OZSVÁTH MIKLÓS* *volt BM főhadnagy (Rugó) és minőségellenőr az Ikarusban,* 2017. október16-án eltávozott közülünk. 80. évét megosztotta feleségével, Erzsivel, lányával, Zsuzsival, vejével, Jocóval, két unokájával, Diánával és Zsanettel és sok-sok barátjával. Temetése a szabadbattyáni katolikus temetőben lesz október 22-én 12.30-kor. Szeretettel várunk mindenkit a szertartás után a Pokol Pincébe.
/"Elmentem tőletek, nem tudtam búcsúzni, nem volt időm arra, el kellett indulni. Szívetekben hagyom emlékem örökre, ha látni akartok, nézzetek az égre."/ Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *IMRE JÁNOS* *seregélyesi lakos* 58 éves korában elhunyt. Temetése 2017. október 21-én 15 órakor lesz a seregélyesi református temetőben. A gyászoló család
Soponya / 2 órája
A kézmosás világnapja az iskolában
V. Varga József
Elitbajnokság / 2 órája
A legjobb hazai utánpótlás öttusázók bizonyíthattak a bajnokságon
Horog László
Európa Kupa / 2 órája
Jobb volt a Herzliya – A fehérvári tréner szerint a védekezésen múlt
Horog László
Erste Bank Eishockey Liga / 3 órája
Rettentő nehéz lesz a Fehérvár AV19 jégkorong csapatának
Ferencz Balázs
Dunaújvárosi Kohász KA / 3 órája
Fájó fiaskóba szaladtak a Dunaújváros kézis lányai
Ferencz Balázs
Fehérvári Titánok / 3 órája
Többet kell tenni a Fradi ellen
Káldor András