Hírek

2016.02.17. 11:53

Mikor lesz lift a Mészöly Géza utcai rendelőben?

Már egy évtizeddel ezelőtt is felmerült, hogy a Mészöly Géza utcai rendelőbe liftet építenek, a nehezen közlekedőkm mozgássérültek ugyanis nem tudnak feljutni a rendelésekre.

Házi Péter

A lift kialakítását nehezíti, hogy bent nincs hely rá, így az épülethez egy külső „toldalékot”, liftházat kell építeni, ami költségben sem kevés.

A rendelő belső felújítása tavaly ősszel elkészült, megszépültek a vizesblokkok, szélesebb ajtókat tettek be, hogy a kerekesszékkel érkezők is be tudjanak jutni és a burkolatok, valamint a világítás is megújult. Olvasónk szerint ez mind fontos és becsülendő de arra volt kíváncsi, mikor lesz végre lift, amivel a nehezen mozgók is fel tudnak jutni az emeletre, ahol az összes rendelés zajlik.

Az önkormányzattól azt a választ kaptuk a problémával kapcsolatban, hogy amikor tavaly a Mészöly Géza utcai rendelő belső felújítása megvalósult, akkor is hangsúlyozta a városvezetés: kiemelten fontos cél a rendelőintézet akadálymentesítése, ami lift beépítésével történhet meg.

A szükséges terv és az engedélyeztetési eljárás már folyamatban van. A beruházáshoz szükséges forrást pedig a város ezévi költségvetése tartalmazza, így pénzügyi akadálya nincs a lift megépítésének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!