Hírek

2013.09.19. 05:55

Miért nem kezdik az aszfaltozást?

Nagy erőkkel zajlik az útfelújítás Fehéváron, de van olyan kis utca, ahol egy hónapja felmarták az utat, mégsem aszfaltoznak. Mi az oka ennek?

Házi Péter

– Közel egy hónapja felmarták az Erzsébet utca páratlan oldalán az aszfaltot. Azóta azonban nem történt semmi, a gyalogosoknak és az autósoknak is nagyon nehéz itt a közlekedés. Miért nem történik semmi? – kérdezte olvasónk.

Panaszával nincs egyedül, a Gyümölcs utcában lakók is azt firtatták, mikor lesz végre aszfaltozás.?Az utóbbi utcában lakóknak jó hír, tegnap már megkezdődött a kiegyenlítő réteg aszfaltozása, így itt belátható időn belülre került a munka vége. A városban zajló útfelújításokat több cég, alvállalkozó végzi. Kálvin Imre, az Erzsébet úton dolgozó Konstruktor Kft. ügyvezetője, valamint Zsebők Lajos, a Fejérvíz kommunikációs főmérnöke volt olyan készséges, hogy elmagyarázta a felújítások összehangolásának nem kis feladatát.

Első ütemben (valóban hetekkel ezelőtt) a felújításban szereplő utak aszfaltját a nagyteljesítményű marógép lemarta, ezt követően viszont szükséges volt egy fontossági sorrendet felállítani, amelyben a nagyforgalmú utak (például Budai) élveztek előnyt. Tudni érdemes ugyanis, hogy több, felújítás alatt lévő utcában kicserélik a házak vízvezeték bekötéseit, ezzel csökkentve a csőtörés esélyét.

A Gyümölcs utcában már megkezdték az aszfaltozást, az Erzsébet utcában néhány hetet még várni kell, hogy a házi vízbekötések megkezdődjenek az aszfaltozás előtt (Fotó: Koppán Viktor, Házi Péter)

A felújítások mostani ütemében százhúsz új bekötést kell a Fejérvíznek kiépítenie, de közben meg kell várniuk, amíg egy másik cég elvégzi a gödör kiásását. A Gyümölcs utca esetében a munkák végén tartanak, az Erzsébet úton pedig másfél-két héten belül kezdődik meg a vízbekötések cseréje. Ez ásással jár, tehát további „felfordulás” lesz a szóban forgó utcában. Ezt követően azonban látványában is felgyorsul a munka.

A szerződés szerint egyébként október végére kell a már említett utcákon kívül a Kőrösmezei, Rózsahegyi, Havranek, Móri utakat befejezni, ám a termények szerint ennél lényegesen hamarabb végeznek a kivitelezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!