Hírek

2013.11.15. 15:00

Méz és fél citrom - egy héten keresztül

A citrom kiváló vitaminforrás és napindító anyagcsere gyorsító. A mézzel együtt pedig verhetetlen a téli időszakban.

S. Töttő Rita

Nem csak a vitaminraktárak feltöltésére, de méregtelenítőnek és immunerősítőnek is használják azt az egy hetes kúrát, melynek során egy héten keresztül minden reggel elfogyasztják egy fél citrom kifacsart levét, benne pár csepp mézzel.

A méz nagyon jelentős ásványi anyag tartalommal rendelkezik, ezért nem csak édesítésre kiváló. Számos betegség gyógyításában szerepet játszhat. Így például a méz az őrölt fahéjjal nem csak csodás karácsonyi hangulatot hoz létre, de meleg vízzel elkeverve az ízületi kopások, a torokfájás megszüntetésében is sokat segíthet. Sőt, ha naponta többször fogyasztjuk, csökkenti a fogfájás, a megfázás és a hólyagfertőzés tüneteit. A magas koleszterintszinttel küzdők is jobb, ha tudják: a 2 deci forró vízben feloldott 3 teáskanál őrölt fahéj és 2 kanál méz 2 órán belül 10 százalékkal csökkenti a koleszterinszintet. Érdemes hát télen is tartani a konyhaszekrényben e csodaszerekből!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!