Hírek

2013.05.16. 07:07

Merciben szippantottak port a tolvajok

Két enyingi férfi szerda este először 100 ezer forintot lopott egy házba besurranva, majd kocsijukban nekiálltak kábítószert szívni. Lebuktak...

feol.hu

A Székesfehérvári Rendőrkapitányságon kábítószerrel visszaélés vétség, valamint lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás május 15-én két enyingi férfivel szemben, akik a gyanú szerint besurrantak egy mezőkomáromi családi házba, ahonnan pénzzel teli fémkazettát tulajdonítottak el, majd utána egy szabadhídvégi söröző előtt port szippantottak fel kocsijukban. – tudtuk meg csütörtökön a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

Az enyingi járőrökhöz arról érkezett bejelentés május 15-én este fél nyolc után néhány perccel arról, hogy Szabadhídvégen az egyik söröző parkolójában egy Mercedesben két férfi egy csőszerű eszközzel port szippant fel.

A bejelentést követően a lajoskomáromi és a szabadhídvégi körzeti megbízottak Mezőkomárom és Lajoskomárom között vonták ellenőrzés alá az autót és a benne ülő két enyingi férfit. A gépkocsi átvizsgálása során a rendőrök a középső légbefúvó nyílásban találtak egy összetekert rendőrségi postai befizető csekket, melyen fehér pormaradvány volt. Amikor folytatták az autó átvizsgálását, a vezetőoldali ülés előtt egy kétezer forintos bankjegyet találtak, míg a sebességváltókar műanyag takarója alól további különböző címletű bankjegyek kerültek elő, összesen 97 000 Ft. Az egyenruhások az autó közelében, a vízelvezető árokban egy lemezkazettát is találtak.

A rendőri intézkedéssel párhuzamosan érkezett a rendőrségre bejelentés arról, hogy az este folyamán egy mezőkomáromi családi házba ismeretlenek bementek, és onnan elloptak egy fémkazettát, amiben 100 000 Ft volt. Az elkövetők egy Mercedes gépkocsival távoztak el a helyszínről.

A KMB-sek először mindkét férfit mintavételre állították elő az Enyingi Orvosi Ügyeletre, onnan szállították át őket a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra. A rendőrök az autóban talált csekket, valamint a pénzt lefoglalták.

A 20 éves enyingi R. Tamást, valamint a szintén 20 éves enyingi S. Márkot kábítószerrel visszaélés vétség és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!