Hírek

2013.01.10. 14:58

Menekülés közben eltörött a lába a betörőnek

Szerda délben a Nagyszebeni utcában egy családi házba tört be egy ismeretlen férfi, akit a tulajdonosok megzavartak.

feol.hu

Innen ugrott le az elkövető (Fotók: FMRFK)

A jelzést követően a szolgálatban lévő járőrök azonnal a helyszínre siettek. Közben kiderült, hogy a tetten ért és megzavart betörő a tetőtéri ablakon keresztül kimászott a tetőre, ahonnan leugrott. A 3-4 méteres ugrás következtében azonban megsérült a lába. Így a rendőrök könnyen elfogták.Mentőt hívtak hozzá, akik beszállították a Fejér Megyei Szent György Kórházba, ahol bokatöréssel vették fel a Sürgősségi Osztályra.

A nyilvántartón keresztül történt ellenőrzése során kiderült, hogy a 44 éves iregszemcsei férfi 1995 óta folyamatosan volt büntetve különböző vagyon elleni bűncselekmények, főleg lopások, betöréses lopások elkövetése miatt, különös visszaesőnek minősül. Jelenleg feltételesen van szabadlábon, valamint a Szekszárdi Városi Bíróság két év börtönre ítélte lopás elkövetése miatt, amely miatt éppen 2013. január 10-én kell bevonulnia a Szekszárdi Büntetésvégrehajtási Intézetbe. A férfit így a fehérvári rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, és jelenleg is a kórházban őrzik. Gyanúsított kihallgatására a későbbiek folyamán kerül sor. Azt követően kerül majd átszállításra a BV Intézetbe. A fehérvári nyomozók a jelenlegi betörésen túl – ahol azzal, hogy az üveget betörve jutott be a házba, 200 000 forintos kárt okozott – azt is vizsgálják, hogy korábban elkövetett betörésekkel is összefüggésbe hozható-e a férfi - tájékoztatott csütörtök délután a rendőrség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!