Hírek

2016.11.03. 15:09

Hídavatás, hordógurítás és sok-sok pénz

Mintegy hatmillió forinttal kellett kiegészíteni az önkormányzatnak a vismaior alapból kapott támogatást ahhoz, hogy felújíthassák Almáson a Kossuth utcai hidat.

B. Kiss László

A felújítás befejeztével csütörtökön tartották az átadó ünnepséget. Beszédében a polgármester, Vas Istvánné felidézte, hogy a kis faluban rövid idő alatt is mennyi közösségi esemény történt. A közelmúltból megemlítette például  a szeptemberi falunapot, a szilvalekvárfőző versenyt, az erdélyi testvértelepülésen, Homoródalmáson tett látogatást, a Mária napi búcsút, s az idén Magyaralmáson megrendezésre kerülő Almások almása találkozót, az Almás nevű települések hagyományos randevúját.

Almáson a  felújított híd avatása alkalmával nem maradt el a hagyományos hordógurítás sem  Fotó: B. Kiss László

Aztán utalt a közös gyereknapra, a pedagógusnapra, a bálokra, és más közösségi programokra. Mindezek után került sor a híd avatására – mondotta. A felújítás egyébként több mint tízmillió forintba került, és ehhez 4,8 millió támogatást kaptak. A különbséget az önkormányzat a saját zsebéből, büdzséjéből pótolta ki. Márpedig hat millió forint nem elhanyagolható összeg egy olyan kisközség esetében, ahol mindent összeadva mintegy évi százmillióból gazdálkodnak.

Bízik abban, hogy a falvak továbbra is lehetőséget kapnak arra, hogy az alapvető igények és a kitűzött célok teljesülhessenek – fogalmazott Vas Istvánné, aki beszédét a gyökerek fontosságának hangsúlyozásával zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!