Hírek

2017.09.05. 12:59

Megyei továbbjutók a szaunamester világbajnokságra

Székesfehérvár – Egy fehérvári fiatalember és agárdi partnere is részt vehet majd a Hollandiában megrendezésre kerülő szaunamester világbajnokságon.

Bokros Judit

Az Árpád fürdő honlapján számol be az örömhírről, amely szerint egyik szaunamesterük, Németh Miklós Donát partnerével, Molnár Hajnalkával tovább jutott a hollandiai szaunamester világbajnokságra.

Amint azt Somogyi Ilona Ildikó értékesítőtől megtudtuk: Donát a fürdő vezető szaunamestere, Hajnalka pedig légtornász és tűztáncos előadóművész. Kettejük együttműködésének gyümölcse a szép eredmény.

Szaunamesterek részére Európa 16 országában rendeznek szakmai versenyeket, ezek az országos Aufguss WM rendezvények. Ezek első és második helyezettjei egyenes ágon jutnak be a hollandiai nemzetközi döntőbe. A harmadik helyezettek egy nemzetközi megmérettetésen újra versenyezhetnek, erre a múlt héten került sor egy németországi helyszínen. A 10 szaunával üzemelő központ legnagyobb izzasztójában, a 200 fő befogadására alkalmas Sauna-Theatre-ben bonyolították az eseményt. Innét a legjobb 6 versenyző jut tovább Hollandiába a döntőre, amelynek Európa legnagyobb szaunája  ad otthont szeptember 18-24 között.

A versenyeken a programok 10-14 perc hosszúságúak, és tulajdonképpen olyanok, mint egy zenés, táncos koreografált mini színházi előadás, ahol a felhasznált illatok fontos elemei a produkciónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!