Hírek

2014.01.03. 16:30

Megvan az enyingi csatorna építője

Enying - Az Enying 2013 Konzorcium építheti ki a szennyvízcsatornát Enyingen, ahol bíznak benne, a pályázaton nem nyerő cégek nem támadják meg a döntést.

Házi Péter

A 2013-as év utolsó előtti napján ült össze az enyingi képviselőtestület, hogy a bíráló bizottság javaslata alapján döntsenek arról, melyik cég nyeri a másodszor kiírt, szennyvízcsatorna építésére vonatkozó közbeszerzést.

Pődör Gyula (b) polgármestert a decemberi közmeghallgatáson is kérdezték, mikor épül a csatorna?

Mint Pődör Gyula polgármestertől megtudtuk, a döntés értelmében az Enying 2013 Konzorcium végezheti el a munkát, amelynek ajánlata minden szempontból a legkedvezőbb volt. A Kész Építő és Szerelő Zrt., a Bauteam Kft. és a Signum Alfa Team Kft. alkotta konzorcium két és félmilliárd forintnál valamivel többért végezné el a szennyvízcsatorna kiépítését, volt olyan ajánlattevő is, aki ennél félmilliárddal magasabb összegért építette volna ki a csatornát. Enying polgármestere elmondta, remélik, a többi induló cég nem támadja meg a döntést, ez esetben a szerződés aláírását követően, tavasszal indulhat a munka. Enying egyszer már kiírta a közbeszerzést, ám az akkor nyertes cég később azt közölte, 350 millió forinttal többért tudja csak elvégezni a munkákat, ezért a pályázatot eredményetelenné nyilvánította a testület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!