2017.06.19. 16:49
Megváltozik több kenyérfajta összetevőjének aránya
Fejér megye - Június 22-én lép hatályba az új Magyar Élelmiszerkönyv, amelyet még tavaly decemberben módosítottak. Az új szabályozás értelmében a kenyér összetevőinek arányai fognak megváltozni, például csökkenti a só tartalmát.
Korábban több alkalommal is megírtuk, hogy szigorodni fog a kenyér összetételét is szabályozó Magyar Élelmiszerkönyv, így például sokkal rozsosabb lesz a rozsos és „teljesebb kiőrlésű” a teljes kiőrlésű kenyér. A Földművelésügyi Minisztérium tavaly december 19-én módosította a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló rendeletet, a szabályozás a fél éves türelmi idő miatt június 22-től, tehát csütörtöktől lép majd életbe.
Nagyné Tihanyi Teréz, a A székesfehérvári Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola élelmiszeripari tanára elmondta nekünk, hogy már az új előírásokról is volt szó az órákon, emellett az iskolának a kenyér világnapja alkalmából megszervezett, egy hetes rendezvényén is, na, de nézzük, mik is az új szabályozások!
(Folytatás a keddi Fejér Megyei Hírlapban)