Hírek

2013.02.27. 17:52

Megválasztották a megyei küldötteket az agrárkamaránál

Mezőfalva - Lezárultak az új Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara küldötteit megválasztó szavazások. Országosan 1230 küldöttet választottak meg.

Klecska Ernő

Az agrárkamara átmeneti elnöksége által elfogadott és a vidékfejlesztési miniszter által jóváhagyott választási szabályzat értelmében a szavazás listás rendszerben történt, a megyei küldöttjelölteket tartalmazó listákra lehetett szavazni.  Jelöltlista állítására az országos ágazati érdekképviseleti szervezetek és országos szövetségeik voltak jogosultak január 21-ig.

Zászlós Tibor az átmeneti elnökség Fejér megyei tagja (Fotó: Pati-Nagy Bence)

A megyei küldöttválasztásokat február 1-je és 15-e közt, megyénként több helyszínen és időpontban, közjegyző jelenlétében tartották meg. Február 21-én a megyékben pótszavazásra került sor. Országosan mindenütt március 9-én megtartandó megyei alakuló küldöttgyűlés lesz, ahol megválasztják a megyei tisztségviselőket, az elnököt és a tizenöt küldöttet, akik az országos küldöttgyűlésen képviselik a megyét. Az országos küldöttgyűlés március 28-án tartja alakuló ülését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!