Hírek

2014.05.30. 15:35

Megszűnika konyha? Milliókat kellene költeni az épületre

Székesfehérvár - Kétszáznyolcvan tópartis diák és számos fehérvári ebédel naponta a Sörház téri menzán. Többen aggódnak: vajon igaz-e a pletyka, miszerint közel három évtized után bezár az étterem?

Házi Péter

Márkus Róbert hosszú évek óta segít az ide járóknak jóllakni, sem ő, sem kollégái nem tudják, mit hoz a jövő. Szükséges lenne több felújítás is, de úgy tűnik, ezt senki nem akarja vállalni

Tényleg bezár a Sörház-téri, közétkeztetést is ellátó konyha? Hol eszik majd a Tóparti Gimnázium többszáz tanulója? És a Bregyó közi napközis táborok lakói? nem csak egy aggódó anyuka vetette fel ezeket a kérdéseket, de a menzára járó több olvasónk is azt tudakolja, mi igaz a pletykákból? A Sörház téri menzán naponta alsó hangon három-négyszáz ember fordul meg, sokan kíváncsiak a válaszra.

- Tényleg valós a probléma, elképzelhető, hogy június 30-ával bezárunk. Az új szerződés aláírásával lényegében olyan felújításokat vállalnék magamra, amelyek az épület tulajdonosának lennének a feladatai - mondta lapunknak Virág Tamás, az étterem üzemeltetője, aki a Kodolányi főiskolától bérli hosszú évek óta az épületrészt. Ő elsősorban a kötelező gázszabványosítási munkákat és az épület lapostetejének szigetelését említette, mint megoldásra váró problémát. Az elmúlt években kisebb felújításokat maga is elvégzett, de többmilliós nagyságrendű munkákat nem tud magára vállalni, mivel bevételének nagy részét a diákétkeztetés teszi ki.

Tavaly keresett meg minket a konyha üzemeltetője, azt kérte, hosszabbítsuk meg a szerződést három évvel, hogy a közétkeztetési pályázaton tudjon indulni. Ennek akadályát nem láttuk, ám akkor is jeleztük, kérését a főiskola nem teljesítheti, amely szerint a konyhán bármilyen, több milliós nagyságrendű beruházást elvégezzen a vállalkozó igényeinek megfelelően. Ez a kikötés, miszerint az üzemeltetéshez szükséges beruházások elvégzése a bérlő feladata, szerepel a szerződésben, amit el is küldtünk neki, a labda nála pattog - fogalmazott Berta Ákos, a Kodolányi János Főiskola rektor-helyettese.

Hozzátette azt is: szeretnék, ha a konyhát továbbra is a jelenlegi vállalkozó üzemeltetné. Ha nem vállalja, a főiskola a későbbiekben nem étteremként kívánja működteti az ingatlant.

- Korai az aggódás, biztos, hogy az iskolásoknak lesz hol ebédelniük szeptembertől, dolgozunk a megoldáson - igyekszik mindenkit megnyugtatni Eszéki Ágnes, a Székesfehérvári Intézményi központ vezetője. Az ügyben a város polgármestere is találkozott a főiskola rektorával: Cser-Palkovics András kérdésünkre kiemelte, a tárgyalások folynak, szeretnék, ha a régi helyén maradna a közétkeztetés. Ha ez mégsem jönne össze, van a környéken olyan konyha, amely át tudja vállalni a diákok étkeztetését.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!