Hírek

2013.04.28. 05:39

Megmentették a városrészt a víztől - gyakorlat a Malom csatornánál

Vasárnap is folytatódik a Fejér Önkéntes Mentőszervezet 36 órás nemzeti minősítő gyakorlata. Szombaton éjszaka is mentettek.

feol.hu

A szombati mentési gyakorlatról részletesen itt olvashat!

A mentési gyakorlat szombati összefoglalóját ide kattintva olvashatja!

Vasárnap hajnalig tartott az az árvízvédelmi gyakorlat, amit a Fejér Önkéntes Mentőszervezet és a Turul Mentőcsoportja, búvárok, a baracsi, a mezőfalvi és a pusztaszabolcsi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai végeztek el szombat délutántól a fehérvári Bregyó közi sportcentrumnál. A feltételezés szerint egy több órán át tartó, intenzív felhőszakadást követően a város csatornái megteltek, a Malom csatorna kiöntéssel fenyegette a környező ingatlanokat. A mentőalakulatok nyúlgátat építettek, bordás falmegtámasztást alkalmaztak, elfogtak egy buzgárt és figyelőszolgálatot építettek ki. A védműveket reggel sikerült elbontani.

Fotók: Koppán Viktor Dávid

Ezzel egy időben fejeződött be egy hajnali kettőkor kezdődött mentés is – illetve annak gyakorlata –a Fehérvár melletti Sárpentele erdejében. Itt a feltételezés szerint egy középiskolás baráti társaság kirándulás közben tévedt el. A csoport tagjai elszakadtak egymástól, a jelzés alapján mindhárman megsérültek. A riasztást követően menetoszlop kereste a fiatalokat, akiket végül megtaláltak, s el is láttak.

E percekben egy harmadik helyszínen, a Fejér megyei Csókakőn „mentenek” a gyakorlatozók. Ott a forgatókönyv szerint egy sziklamászó csoport két tagja esett le a sziklafal tetejéről egy sziklapárkányra, s mindketten végtagsérülést szenvedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!