Hírek

2013.08.23. 10:19

Megint „ vizes” csalók járják Fehérvárt

A Fejérvíz Zrt-hez minap telefonbejelentés érkezett, miszerint Székesfehérváron a Budai úton lévő nemzeti dohányboltba egy 25-26 éves férfi azzal ment be, hogy a szennyvízcsatornát ki kell tisztítani.

Fejér Megyei Hírlap

A férfi előhúzott egy lebélyegzett nyomtatványt (megrendelőt ?), melyet a dohánybolt alkalmazottjával alá akart íratni. Az alkalmazott megkérdezte, miféle csatornát kéne itt tisztítani, mire a fiatalember a Fejérvíz által üzemeltetett utcai közcsatornára mutatott. Mikor az alkalmazott fel akarta hívni a főnökét megkérdezni, mit tegyen, a fiatalember elment.

Két hete a Jedlik Ányos utcai dohányboltban már megtörtént ugyanez , azzal a különbséggel, hogy a kéretlen csatornatisztítók ott trükkösen pénzt is kicsaltak. Az ügyben a rendőrségen tett feljelentést a társaság – tájékoztatott Zsebők Lajos, a megyei víz és szennyvíz-szolgáltató társaság kommunikációs és minőségfejlesztési főmérnöke.

- Sajnos időről időre megismétlődik az eset, hogy vállalkozók kéretlenül megjelennek és csatornatisztítás címén pénzt csalnak ki. Néha a „vízműre” hivatkoznak, vagy ha nem, akkor is a Fejérvízzel kötik össze az emberek ezt a tevékenységet. Ezért ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a cégnek nincs szerződéses kapcsolata csatornatisztításra semmilyen külső vállalkozóval, ilyennel senkit sem bíztunk meg. A közterületen lévő csatornák tisztítását saját kezdeményezésre, vagy bejelentésre végezzük (amiért külön nem számlázunk), az ingatlanon belüli csatornahálózatokat csak a felhasználók által kezdeményezett megrendelésre tisztítjuk ki (ha ez saját célgépeinkkel, hatalmas csatornamosó gépkocsikkal egyáltalán lehetséges).
Munkatársaink FEJÉRVÍZ feliratú kék munkaruhát hordanak, és ha be kell jutniuk bármi okból az ingatlanokba, kötelesek felmutatni arcképpel ellátott céges kitűzőjüket. Mindezeken kívül soha, semmilyen okból nem szed a helyszínen készpénzt a társaság - hangsúlyozta Zsebők Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!